Семинар “Принцеси и жабоци – кой кой е в двойката. Или изкуството да живеем като двойка”

 

Приказките разказват и пресъздават драмата на човешките отношения от зората на нашето съществуване. Много често ни помагат да видим в какви роли влизаме и какви взаимоотношения изграждаме с близките си.  На 18 април ви каним на едно пътешествие, в което да изследваме темата за зависимостта в партньорските отношения и изкуството да живеем като двойка през призмата на познатата история за „Жабокът крал”.

Семинар за родители "Появата на второ дете. Ревността между децата в семейството"

 

Много от майките, минали през нашите курсове вече имат воторо или трето детенце. Поради необходимостта от разбиране на семейната динамика, когато децата са повече от едно, ни хрумна да организираме и да ви поканим на семинар-дискусия за родители на тема: „Поява на второ дете. Ревността между децата в семейството” на 16 април от 16ч.

Детската рисунка – свят на неограничени възможности (арт терапия за родители)

 

От 1-ви април екип „Семейна екология” и Българска асоциация по арт-терапия стартира СТУДИО АРТ Ателие за Релакс и Творчество. Срещите ще се провеждат всяка сряда от 14 до 16ч.

Интензивен курс "Всичко най-важно за раждането" през април

 

На 4 и 5 април сдружение "Естествено" и Асоциация на българските дули ви предлагат кратък интензивен курс "Всичко най-важно за раждането". Ще изградите много добра представа за това какво означава активно раждане, кои са фактите от evidencе-based медицината, на които стъпва, и не на последно място как активното раждане се вписва в състоянието на родилната помощ у нас, за да приложим всичко научено.

Две лекции посветени на кърменето на 15 февруари

 
На 15 февруари ще се проведат две лекции посветени на кърменето. От 11ч. темата е: "Начало на кърменето и първи дни с бебето", а от 13ч. - "Кърмене - проблеми и решения".

 

Здравословната сила на негативните чувства

 

“Негативните” чувства често се избягват от родителите с изискването децата им също да се научат да ги избягват. Това не остава без последствия за нашите отношения в живота ни като възрастни хора, не остава без последствия и за цялостното психично здраве на децата ни. Каним ви на дискусия на 26 ноември от 14.00ч.

Дискусия за родители "Детските страхове и тревожност във възрастта 3-7г."

 

На 9 декември от 14.00 ч. ви каним на дискусия за родители на тема: "Детските страхове и тревожност във възрастта 3-7 години". От една страна характерни за възрастта си, детските страхове оставят голяма доза притеснение у родителите, които от своя страна могат както да помогнат за преодоляването им, така и да допринесат за тяхното хронифициране.

Група за емоционална подкрепа на родители преживели загуба на бебе

Втора група за подкрепа на родители преживели перинатална загуба стартира на 18 ноември 2014 г. Проектът е на фондация „Макове за Мери“ и екип на Психо-социален институт за семейството към ПИСЕЛ. 

 

Интензивен курс за родители "За мама и тати" през октомври

 

На 11 и 12 октомври ви предлагаме интензивния курс за бъдещи родители “За мама и тати”. Той ще ви подготви за началото на съжителството с малкото човече, ще ви помогне да повярвате в себе си и интуицията си и ще направи родителството приятно и предизвикателно преживяване.

 

Писмо до д-р Ненков, министър на здравеопазването, и отворено писмо до българските медии

Днес, 04.09. 2014 година, Фондация “Макове за Мери”, Български хелзинкски комитет, сдружение "Естествено" и редица други правозащитни и пациентски организации изпращат писмо до д-р Ненков, действащ министър на здравеопазването на Република България, и публикуват отворено писмо до българските медии, с което възразяват срещу промяната на критериите за разграничаване на “аборт” от “раждане” (и произтичащите от тях последствия за недоносените и мъртвородените деца) в Наредба № 12 от 21.07.2014 год. за утвърждаване на медицински стандарт “Акушерство и гинекология” и изискват тяхната отмяна и привеждане в съответствие с европейските норми.

Syndicate content