Интензивен курс "Всичко най-важно за раждането" през май

 

На 23 и 24 май сдружение "Естествено" и Асоциация на българските дули ви предлагат кратък интензивен курс "Всичко най-важно за раждането". Ще изградите много добра представа за това какво означава активно раждане, кои са фактите от evidencе-based медицината, на които стъпва, и не на последно място как активното раждане се вписва в състоянието на родилната помощ у нас, за да приложим всичко научено.

Семинар “Принцеси и жабоци – кой кой е в двойката. Или изкуството да живеем като двойка”

 

Приказките разказват и пресъздават драмата на човешките отношения от зората на нашето съществуване. Много често ни помагат да видим в какви роли влизаме и какви взаимоотношения изграждаме с близките си.  На 18 април ви каним на едно пътешествие, в което да изследваме темата за зависимостта в партньорските отношения и изкуството да живеем като двойка през призмата на познатата история за „Жабокът крал”.

Семинар за родители "Появата на второ дете. Ревността между децата в семейството"

 

Много от майките, минали през нашите курсове вече имат воторо или трето детенце. Поради необходимостта от разбиране на семейната динамика, когато децата са повече от едно, ни хрумна да организираме и да ви поканим на семинар-дискусия за родители на тема: „Поява на второ дете. Ревността между децата в семейството” на 16 април от 16ч.

Детската рисунка – свят на неограничени възможности (арт терапия за родители)

 

От 1-ви април екип „Семейна екология” и Българска асоциация по арт-терапия стартира СТУДИО АРТ Ателие за Релакс и Творчество. Срещите ще се провеждат всяка сряда от 14 до 16ч.

Две лекции посветени на кърменето на 15 февруари

 
На 15 февруари ще се проведат две лекции посветени на кърменето. От 11ч. темата е: "Начало на кърменето и първи дни с бебето", а от 13ч. - "Кърмене - проблеми и решения".

 

Здравословната сила на негативните чувства

 

“Негативните” чувства често се избягват от родителите с изискването децата им също да се научат да ги избягват. Това не остава без последствия за нашите отношения в живота ни като възрастни хора, не остава без последствия и за цялостното психично здраве на децата ни. Каним ви на дискусия на 26 ноември от 14.00ч.

Дискусия за родители "Детските страхове и тревожност във възрастта 3-7г."

 

На 9 декември от 14.00 ч. ви каним на дискусия за родители на тема: "Детските страхове и тревожност във възрастта 3-7 години". От една страна характерни за възрастта си, детските страхове оставят голяма доза притеснение у родителите, които от своя страна могат както да помогнат за преодоляването им, така и да допринесат за тяхното хронифициране.

Група за емоционална подкрепа на родители преживели загуба на бебе

Втора група за подкрепа на родители преживели перинатална загуба стартира на 18 ноември 2014 г. Проектът е на фондация „Макове за Мери“ и екип на Психо-социален институт за семейството към ПИСЕЛ. 

 

Интензивен курс за родители "За мама и тати" през октомври

 

На 11 и 12 октомври ви предлагаме интензивния курс за бъдещи родители “За мама и тати”. Той ще ви подготви за началото на съжителството с малкото човече, ще ви помогне да повярвате в себе си и интуицията си и ще направи родителството приятно и предизвикателно преживяване.

 

Писмо до д-р Ненков, министър на здравеопазването, и отворено писмо до българските медии

Днес, 04.09. 2014 година, Фондация “Макове за Мери”, Български хелзинкски комитет, сдружение "Естествено" и редица други правозащитни и пациентски организации изпращат писмо до д-р Ненков, действащ министър на здравеопазването на Република България, и публикуват отворено писмо до българските медии, с което възразяват срещу промяната на критериите за разграничаване на “аборт” от “раждане” (и произтичащите от тях последствия за недоносените и мъртвородените деца) в Наредба № 12 от 21.07.2014 год. за утвърждаване на медицински стандарт “Акушерство и гинекология” и изискват тяхната отмяна и привеждане в съответствие с европейските норми.

Syndicate content