Интензивен курс за бременни "Всичко най-важно за раждането"

Раждането е емблематично събитие в живота на една жена, което винаги се помни. Създадохме курсовете ни, които вече четири години привличат бъдещите родители, за да споделим опита и знанията си за активното раждане. Това е раждането, което ни води а ние го следваме. Раждането, което всяка жена има право да избере.

Предлагаме този кратък, интензивен формат "Всичко най-важно за раждането" в рамките на две вечери, защото смятаме, че по този начин можем да изградим една много добра представа за това какво означава активно раждане, каква е теоретичната основа за това, кои са фактите и evidencе-based медицината, на които стъпва и не на последно място как това се съотнася към състоянието на родилната помощ у нас  в България и как на практика можем да приложим всичко.

Курсът е подходящ както за бременни жени, които за първи път ще стават майки, така и за жени, които вече са раждали, но искат да научат повече за активното раждане и защо то е най-доброто за майката и бебето.  

 

> Записване

> Програма

> Водещи

 

> Записване

Курсът ще се състои на 9 и 10 юни (вторник и сряда).

Адресът е: Център, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 29, 2-ри етаж.

Цената на курса е 120 лв. Препоръчваме ви да дойдете с таткото или друг придружител. Присъствието му е включено в цената. Можете да платите по банков път или на място.

Сдружение "Естествено"
IBAN: BG81CRBA98981230016023 
BIC код: CRBABGSF
Алфа банк

За повече информация и записване пишете на: kursove@estestveno.com. 

> Програма:

1-ви ден - 9 юни (сряда)

18:30: Начало, представяне, запознаване

18:30-20:00 Физиология на раждането. Признаци и фази – как разбираме че раждаме и какво да очакваме. Как работи тазовото дъно. Хормоналният коктейл на раждането. 

20:00-21:00 Дишане и алтернативни методи на обезболяване. Как може да помогне партньорът или дулата.

2-ри ден - 10 юни (четвъртък)

18:30 - 19:30 - Болнични интервенции и естествените им алтернативи. Раждане чрез секцио.

19:30 – 20:30 - Вълшебният първи контакт – защо е важно как посрещаме бебето си. Начало на кърменето.

20:30 - 21:00 - Активното раждане в българските болници – как да изберем болница и екип, които да отговарят на нуждите ни. План за раждане и информирано съгласие.
Свободна дискусия и въпроси

 

> Водещи:

Елена Кръстева (сдружение "Естествено") е психолог, дула, доброволен консултант по кърмене, инструктор за подготовка за раждане. Майка на две момчета, личен опит с активно раждане, кърмене и привързано родителство.


Йоана Станчева е преводач, инструктор за подготовка за раждане и дула в Асоциация на българските дули. Отглежда две момченца, родени активно.