Събития

"Запознай се с дулите" - 5 октомври - среща с жените, които могат да помогнат вашето раждане да мине максимално леко, бързо и красиво - www.bgduli.com. Запознайте се с дулите от Асоциацията на българските дули, които са обучени от DONA International, да бъдат на ваше разположение преди и по време на раждането.

Приятели на "Естествено", заповядайте да посрещнем заедно настъпващата есен с едно тематично мероприятие - на 29-ти октомври ви каним на Есенен празник в Борисовата градина! Ще прекараме забавен ден заедно и ще ви представим новата си кампания, подкрепяща правото на избор на удобна за родилката поза при раждане: "Не на раждането по гръб. Имам право на избор". 

 На 30 Юни ще се съберем в Борисовата градина за да обменим опит на тема носене в слинг! (Събитието е безплатно). 

 

 

По повод предстоящия семинар за обучение на дули, на 16 март, сряда, в 12ч в БТА организираме пресконференция на тема "Първото практическо обучение на дули в България". Ще обсъдим правото на раждащата жена да бъде заобиколена от близки по време на родилния процес и ролята на дулата като специално обучено лице, което оказва емоционална и физическа подкрепа в един толкова чувствителен и важен момент какъвто е раждането.Заедно с Дебра Паскали-Бонаро ще коментираме ролята на дулата, ползите от присъствието на дула при раждането, както и професията дула на световно ниво.

 На 22 септември "Естествено" взе участие в Деня без автомобили, който е част от Европейската седмица на мобилността (16-22 септември 2010 г.).

На 10 септември се състоя денят на отворените врати в Цветна градина Монтесори. Имахме възможност да разгледаме този новооткрит детски център и поговорихме за това как някои от концепциите на Монтесори може да се представят  с домашно изработени материали.

На 7 август (събота) от 17:00 в Евросинема се състоя безплатна прожекция на британския филм за кърменето "Пътят към кърменето - майчини истории". Филмът проследява реални истории на различни жени, които кърмят бебетата си, и дава множество практични съвети.

Между 24 и 26 юни в Гранд Хотел Поморие, град Поморие се състоя XXIX Национална Акушерска Конференция и VI Конференция на Акушерките. Сдружение "Естествено" участва с две презентации - за лекари и за акушерки.

На 23 юни се състоя ден на отворените врати в еко детска градина "Веселата къща". Имахме възможност да разгледаме това пространство за деца и родители, да обсъдим разичните аспекти на отглеждането на децата в него и да зададем нашите въпроси.

На 29-30 май 2010 в Интерпред, София се състоя Първата международна конференция за раждането и акушерството "Раждане с любов и мъдрост", организирана от Сдружение "Естествено" и Фондация "Житно зърно". В конференцията се включиха най-известните защитници на естественото раждане в света.