Обръщение - молба към бъдещите майки

diken
diken's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 9 years 3 седмици. Offline
Член от: 20/01/2010

 
           Първите два пъти родих в Калифорния, САЩ, в различни болници. Третия път в малко по-различна болница – 2-ра градска, София, България.
           Скъпи бъдещи майки, няма да ви разказвам за позора на който бях свидетел по време на раждането на третото ми дете, а и този на съседката по легло. Не искам да ви настройвам, стресирам. Напротив. Обожавам всичко, свързано с процеса раждане. И ще ви кажа, че е лесно, защото не е измислено от нас, хората. Всичко е съвършено програмирано от Нейно Височество Природата. Само се отпуснете и оставете инстинкта да ви води! Не допускайте страха да ви обладае! Страх, внушен от разкази на хора, за които не знаете нищо – нито дали са почтени, нито дали с начина си на живот и мислене сами не са предизвикали определени събития. Настройте се положително и ще видите колко е лесно, красиво, чисто, съвършено! Насладете се на резултата и се възхитете на Природата!
             Обръщам се с молба към вас да изисквате от персонала на болницата, която и да е тя! Изисквайте! Не това, което аз харесвам или който и да било друг, а това от което вие имате нужда, това, което вие смятате за правилно. Сигурна съм, че ще има не малко точки от вашия списък, които да съвпаднат с моите изисквания. Едва ли има човешко същество, което иска да бъде третирано като болен боклук?! И то когато идва с трепета на очакване за най-хубавия момент в живота си. Моля ви, изисквайте! Когато го направят не 1,2 или 5 жени, а 205 тогава може да се замислят хората, в чиито ръце поверяваме най-свиднто си – живота си и този на още непознатото, но най-близко същество на света. Когато 205 жени им кажат: “ Моля ви, не ми викайте!” няма как да не си помисли, че ще може и по-спокойно да обясни. А и все някой от тях ще е прочел препоръките на Световната Здравна Организация, чиито идеи и прилагането им в България можете да подкрепите в петицията за активно раждане на този адрес: http://www.gopetition.com/petitions/promote-active-birth-policies-and-practices.html Когато всички им кажем, че май ни е по-лесно да раждаме не вързани на нара, а да се движим, намирайки най-удобната си поза. Може и да ни повярват най-накрая. Когато видиш в парка младежи да чоплят семки и плюят насред алеята и ги помолиш да не го правят няма да ти обърнат внимание. Но, ако след теб го направи 2-ри, 3-ти, 5-ти човек? ...
                Казват, че държавата няма как да се промени, ако обществото не е готово за това. Ами, нека започнем от тези “дребни” неща! И когато най-после дойдат законите и глоби за неспазването им ще сме подготвени и самоуверени.
                  

Olga
Olga's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 9 years 2 седмици. Offline
Член от: 20/02/2009
И аз мисля, че промяната ще

И аз мисля, че промяната ще започне от жените. Ние трябва да се борим за правата си и да отстояваме интересите си. Заинтересованите сме ние и нашите деца. Както се казва "Спасение утопающих - дело рук самих утопащюих" Smile Лекарите от своя страна, напротив, са заинтересовани да запазят статуквото.