Семинар за родители "Появата на второ дете. Ревността между децата в семейството"

 

Много от майките, минали през нашите курсове вече имат воторо или трето детенце. Поради необходимостта от разбиране на семейната динамика, когато децата са повече от едно, ни хрумна да организираме и да ви поканим на семинар-дискусия за родители на тема: „Поява на второ дете. Ревността между децата в семейството” на 16 април от 16ч.

Психо-социален институт за семейството и сдружение "Естествено" организират семинар-дискусия за родители на тема: „Поява на второ дете. Ревността между децата в семейството” на 16 април от 16ч.


Разбирането на семейната динамика е от изключително значение, когато децата са повече от едно. Един от най-трудните периоди в развитието на детето може да бъде появата на братче или сестриче. Това е период на голямо изпитание и за родителите, които понякога могат да се чувстват безсилни и безпомощни.

Какво могат да направят родителите, за да подготвят детето си за подобно преживяване? Каква роля играят самите родители за ревността, която се появява между децата? Как могат да подобрят семейния климат по начин, по който децата им да се чувстват зачетени и значими? С какви поведения могат да съдействат за увеличаването на съперничеството между децата? Как се разрешават безспирните спорове и битки между братята и сестрите?

На тези и на много други въпроси, които ви вълнуват, ще се опитаме да отговорим в семинара-дискусия за родители, който ще се проведе на 16 април от 16ч.

Родителите ще могат в спокойна атмосфера да споделят своите тревоги, въпроси и колебания, да чуят професионални насоки и да обменят опит с други родители.

Водещ:
Елена Кръстева, семеен психотерапевт, екип „Семейна екология“

Кога: 16 април (четвъртък) от 16ч. до 18ч.

Място: София, ул. „Цар Самуил” № 16

Такса за участие: 20 лв. Такса за двамата родители: 30 лв.

Предварително записване на: info@elenapsi.com, 0885121345 – Елена Кръстева