Плуване за бебета

Ранните занятия във вода с новородени и кърмачета съвсем не са някакво временно модерно увлечение. От 40-те години на 20 век плуването при бебетата задълбочено се изучава в медицината и педагогиката, и ще се развива и занапред като ефективен метод, стимулиращ физическото и психомоторното развитие на детето. Методът е основан на редица вродени способности при децата, произтичащи от вътрешно-утробното им развитие, които се закрепват и усъвършенстват по време на занятията. Активните движения във водата укрепват костната система, подобряват кръвообращението и дишането, нормализира се мускулния тонус, формират се важни двигателни умения. Както положителния ефект върху физическото и емоционално развитие на детето, така и измислените на тяхна основа нови игри и забавления превръщат къпането в любима игра, когато времето минава неусетно, а двете страни изпитват голямо удоволствие от процеса. Часовете, прекарани заедно във водата, са приятно и полезно развлечение за цялото семейство и стимулират активен и природосъобразен начин на живот.

Индивидуални занимания по плуване за бебета се провеждат в центъра на "Естествено" в кв. "Изток', ул. "Тодор Стоянов", №27, ет.3, ап.11. (Намира се на ъгъла с ул. "Тинтява", като на практика сградата е на самата "Тинтява"). Заниманията са само с предварително записване на info@estestveno.com или на тел.: 0889 639 154 - Александра Николова. Цената за един урок е 25 лв.

На 9 и 17 януари и на 21 март 2010 се състояха лекците на тема "Плуване за бебета". Ако проявявате интерес към темата, ни пишете за да планираме следваща лекция.

Кратко съдържание на лекцията:

  •  Плуване за бебета - какво е това и какво ни дава?
  • Кога е най-подходящият момент да започнем?
  • Практически въпроси, свързани с бебешкото плуване. Къде? Как? Колко?
  • Основни правила за безопасност
  • Как се променя плуването според възрастта на детето
  • Практическа демонстрация във ваната на подходящите елементи и упражнения с 4-месечната Анна, дъщеричката на Александра.

За водещата

Александра Николова е инструктор по плуване, консултант в Консултативен център за хармонично здраве "Хела", майка на 4 деца. С плуване за бебета се занимава от 11 години. За повече информация и контакти: Александра Николова, тел.: 0889 639 154, e-mail: al.nikolova@mail.ru.

Снимките можете да разгледате тук. Клипчета от заниманието във ваната сме качили тук.