Elizabeth
Elizabeth's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 49 седмици. Offline
Член от: 07/08/2009

Не открих сходна тема и затова реших да открия тук такава.
Моля споделете какви играчки ползват вашите деца, на каква възраст ги започват! Кога ги изоставят?
Забелязвам, че по-находчивите производители посочват или прекалено ранна възраст за въвеждане (ей, не си мислете, че вашето бебе е тъпанар!) в употреба или прекалено продължителен период.
Моето бебче дълго време не играеше с нищо. То може би има значение и на какво ниво са хватателните способности, както и способността за въртене.
Първоначално го снабдих с нещо като обиколник, което за от начало от едната страна има черно-бели картинки с лица и фигури, а за след 3 месеца се ползва от другата страна с цветните. Заглеждал се е малко. То предполагам, че на повечето от вас, както и на мен, им е писнало от шарении или неизменното, но и ненужно разделение  на синичко-розовичко за какви ли не артикули. Пък и като се замисля - светът около нас е доста шарен.
Играеше си по-скоро с одеялцата, с които го завивам - на криеница или ги дъвчи. От книгата на Василена Доткова взаимствах идеята с предлагане на кърпички, на които има направено възелче - голям хит са, мекичко, но и леко, с текстура, от естествена материя, перат се многократно и не се притеснявам за хигиената. Закупените кърпички за лигавене със специален бебешки дизайн не предизвикват кой знае какъв интерес у него. Същото е и с дрънкалките - меки, от плат или твърди дървени или пластмасови. Много бързо ги захвърля. Само една многоцветна гризалка от очевидно позходяща гума и на скъпа марка му задържа повече вниманието, но вече към 6-ти месец.
Замислям се за онези играчки, апликации по дрешките или картинки по детските пердета, чершафчета, повивалници, колички, памперси ... онези странни животни от анимационните филми, които човек трудно би определил еднозначно като на какво приличат ... Не затрудняваме ли децата по този начин? Питам се това, защото се опитвам да си представя как едно малко бебче ще разбере и свърже 5 различни вида нарисувани кучета с онова, което лежи на улицата и полайва от време на време. Ще кажете - ами нали трябва да се натрупва материал. Да, обаче кога му е времето?
Музикалните играчки не влизат в тази сметка - те се котират добре, но и развиват сетивата все пак по друг начин.
Разкажете, разкажете!

Elizabeth
Elizabeth's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 49 седмици. Offline
Член от: 07/08/2009
Искам плюшено мече

Нямам предвид онази тъпа радио-реклама на дограми, където майката иска парфюм, а дядото - нови зъби. Аз съм в издирване на истинско плюшено мече.

Забелязвате ли, че думата плюшен (Плюш (от френски peluche) е копринен, вълнен или памучен плат с меко (понякога леко лъскаво) мъхесто покритие от лицевата страна, по-дълго от това на кадифето. Употребява се за изработката на дрехи, тапицерии,тапети и играчки. wikipedia) някак си е изместила значението си и вече плюшът е ... полиестер, а нали знаете, че полиестерът се прави от рециклирани пластмасови бутилки от полиетилентерафталат - PET .  Голяма част от "мечетата", с които съм се сблъсквала са и от такъв неприятен полиестер, които става на бобунки много скоро. Как да имаш изцяло доверие на такива играчки. По-старите играчки пък, тези от моето поколение, бяха от нещо като китеник, което пак е някаква изкуствена работа.
Има една фирма Steiff, която обозначава своите играчки с метално копче в ухото. Дали се намират нейните играчки в България? Къде да намеря играчки от памучен плат?

Tsvetelina
Tsvetelina's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 4 седмици. Offline
Член от: 22/06/2009
Играчките

Нашият Денис е на 10мес. и любимите му играчки са пластмасови бутилки от минерална вода, които остават празни след разходките ни в парка и няколко гумени играчки. От скоро в къщи се подвизава едно дървено кречетало, вече успява да го завърти и много се радва на звука. В кухнята вече знае къде седят лука и чесъна, намира си някоя главичка и почва да си бели, явно му е интересно шумкането на люспите.
Подарените му плюшени играчки, са прибрани в килера засега.
 

Tsvetelina
Tsvetelina's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 4 седмици. Offline
Член от: 22/06/2009
   

 
 

Elizabeth
Elizabeth's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 49 седмици. Offline
Член от: 07/08/2009
интересен сайт за играчки

Този сайт много ми хареса и въпреки, че цените са високи, играчките изглежда са подбрани и си заслужават. Има дървени, от памук и вълна, има за куклен театър на ръце, музикални играчки, както и семейни игри за с по-големи деца.
http://www.pippotoys.com/bg

Miryana
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 43 седмици. Offline
Член от: 29/04/2009
Сайт играчки

Бети, като отвори дума - ето и http://www.littleowl.bg/bg/
От Little Owl купихме два комплекта дървени музикални инструменти на дребната и определено си ги харесах като онлайн магазин - много са мили собственичките, пристигат много симпатично и екологично опаковани нещата и ги прероръчвам при всеки сгоден случай. Можеш да намериш всякакви развиващи и занимателни играчки, както и куп чудесийки за детска стая, хранене, пътуване и т.н.

Elizabeth
Elizabeth's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 49 седмици. Offline
Член от: 07/08/2009
предаване относно безопасността на играчките