Ниска плацента

Ani777
Потребитля е offline. Последно видян преди 9 years 6 седмици. Offline
Член от: 23/03/2010

Здравейте, с ниска плацента съм, в 21 г.с. Имате ли представа до колко трябва да се пазя и в какво точно да се изразява това пазене. Аз повече от 2-3 кг не вдигам, но напоследък като се пораздвижа повече от 2-3 часа тук из къщата и двора ни да свърша някои неща, а също и след малкия, и почва да ми става съвестно и притеснено.
Из нета четох стряскащи неша - за възможно отлепяне на плацентата, кръвотечение и т.н. Да се избягват дълги пътувания, секс, дълго стоене прав. Наистина ли чак дотолкова е нужно бременната да се пази? Питах Клер (акушерката) по мейла и тя ми каза само за вдигането на тежко да избягвам и че да живея нормално и пълноценно, докато съм бременна. Нещо в този дух. Много беше позитивна, но аз все още съм притеснена...
Моля дайте съвети! И друго -  възможно ли е нормално раждане, ако плацентата остане ниска докрая, бихте ли рискували на мое място?
Много се надявам да се вдигне, секциото ми е крайно нежелателно.
 

zozima
zozima's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 18 седмици. Offline
Член от: 12/03/2009
 Здрасти Не се притеснявай

 Здрасти Smile Не се притеснявай за раждането от ниската плацента (low-lying), тя не е индикация за цезарово сечение и няма рискове при вагинално раждане, проблем е ако е тотална превия (complete на картинката), т.е. ако е застанала на шийката и блокира изхода на бебето. Иначе до раждането има още време и вероятно ще се вдигне още.
Успех!

Ani777
Потребитля е offline. Последно видян преди 9 years 6 седмици. Offline
Член от: 23/03/2010
Мерси. Хубавата новина е, че

Мерси.
Хубавата новина е, че вчера ходих в друг кабинет с по-добър ехограф и всъщност плацентата ми се оказа на задната стена и то в горната част, тоест вече се в вдигнала и не е ниска, (или не са я видяли правилно на редишните прегледи). Иначе последно ме бяха гледали преди около седмица, може ли толкова бързо да се е качила?
както и да е, сега съм по-спокойна вече Smile