Ден на отворените врати в Цветна градина Монтесори

Време: 
10/09/2010 - 10:00 - 12:00
Място: 
ул. Проф. Джовани Горини 3

На 10 септември (петък) от 10:00 до 12:00 и от 16:00 до 18:00 се състоя денят на отворените врати в Цветна градина Монтесори на ул. Проф. Джовани Горини 3. Имахме възможност да разгледаме този новооткрит детски център и поговорихме за това как някои от концепциите на Монтесори може да се представят  с домашно изработени материали.

За Цветна градина Монтесори

Цветна градина Монтесори е частен детски център за деца от 2.5 до 6 години. Предлага обучение по богата програма, включващо език (писане и четене), математика, наука и култура, изкуство, музика и др. Голямо внимание се отделя на упражнения от практическия живот. Създателите на центъра вярват в принципите на позитивната дисциплина, не се прилагат наказания и заплахи, а само последователност в наставленията си и безусловна любов към децата.

Храненето е здравословно, като според предпочитанията на родителите може да се избере хранене в центъра - кетъринг, само вегетарианско меню или пък детето да си донесе домашна храна. В центъра не се консумират бонбони, близалки, чипсове и други подобни нездравословни храни.

В Цветна градина Монтесори има удобен за игра двор, където децата  да помагат в грижите за градината, да развиват големите мускулни групи чрез различни динамични игри, да закусват на открито и да изследват природата. Понякога разходки се правят и до някои от близките паркове.

За Цвета Борисова

Цвета Борисова е основател на Цветна градина Монтесори и Монтесори педагог. От началото на 2009 г. активно изучава Метода Монтесори, като черпи информация от различни източници. Сертифициран Монтесори педагог от North American Montessori Center (NAMC) член на The International Association for Montessori Educators (IAME). Има син, Боян на 2.5г, който също посещава Цветна градина Монтесори.

"Винаги съм харесвала да общувам с деца и отдавна мечтая да работя с деца, но нямах идея каква би била подходящата програма за заниманията. Когато научих за Метода Монтесори всичко си дойде на мястото." - казва Цвета.
 

За деня на отворените врати

Цветна градина Монтесори отвори врати на 10 септември от 10:00 до 12:00 и от 16:00 до 18:00. Имахме възможност да зададем всичките ни въпроси, свързани с Метода Монтесори, заниманиятата, възпитателните подходи в детския център, адаптацията на децата, дневния режим, записване и други. Основна тема на срещата беше "Монтесори материалите и как някои от концепциите може да се представят  с домашно изработени материали".

За повече информация http://www.montessori-gradina.com/, tsvetnagradina@gmail, телефон 0896 715 918 - Цвета Борисова.