Този слинг представлява парче плат, дълго около 2 м, в единия му край има 2 метални халки, а в другия - джоб. Слингът с халки се носи на едното рамо (по избор, добре е да се сменят раменете, за да не се натоварва едното прекалено). Положенията на детето се регулират с пристягане на бортовете на слинга. В този слинг можете да сложите бебето в легнало положение "люлка", което е особено подходящо за малки и новородени бебета, а също и за кърмене. За по-големи бебета (над 4-5 месеца) положенията са вертикално отпред с разкрачени крачета и на хълбок с разкрачени крачета.

Слингът с халки се слага, като се премята през рамо и свободният му край (с джоба) се мушка в халките - където се регулира нужната дължина на слинга. При правилното обличане на слинга само с едно дръпване на ръба на слинга (около халките) може да се пристяга по горния и долния ръб - за да бъде детето добре фиксирано.

След като сложите слинга така, както е показано на снимката, наведете детето към рамото си (все едно ще му помагате да се уригне) и го спуснете в образувалия се джоб.

Уверете се, че слингът обхваща детето от подмишниците до колената му, образувайки удобна седалка.

За да сложите бебето в легнало положение “люлка”, (например, за да го накърмите дискретно) го наместете във вертикално положение по показания начин, а след това вземете халките и разхлабете слинга. При това трябва да поддържате бебето върху ръката си – иначе халките няма да се регулират. Теглото на бебето трябва да мине изцяло върху ръката ви, за да не тегли халките надолу. Разхлабеният слинг ще спусне бебето ви малко по-ниско, а вие ще му помогнете да мине в полунаклон. Бебето може да се сложи и напълно хоризонтално, а главичката му да се покрие с края на слинга. По-голямото бебе не се събира изцяло в слинга, така че бъдете внимателни с крачетата му.