Eli
Eli's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 22 седмици. Offline
Член от: 26/04/2010

Беба е в момента на 9.5 месеца и още не пие никаква вода. Захранвам я от около 7 месечна (по "baby led" метода) и оттогава и предлагам и водичка в чашка, бутилка, със сламка, наскоро купих и чашка с накрайник, но по никой начин не възприема - сякаш просто не схваща как се пие. (Тя не възприема и биберон та никога не съм и давала вода от шише). Знам че докато я кърмя на поискване би трябвало да получава достатъчно течности, но въпреки това ми се струва че отвреме на време в жегата се обезводнява - пишка по-малко и по-тъмна урина. Има ли някакъв начин да я науча да пие вода или е нормално на тази възраст още да не иска?

Katerina
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 22 седмици. Offline
Член от: 16/11/2009
Ели, и моята дъщеря до към

Ели, и моята дъщеря до към 11-12 месеца пиеше по 1-2 глътки вода и то много рядко. След това започна да поема по малко повече. В общи линии когато започна да изяжда по-големи количества храна, започна да харесва и водата. И въпреки това и сега /на 16 месеца/ за целия ден не изпива повече от 30-50 мл. Майки ми споделят, че техните деца пият по няколко чаши с накрайник/шишета! За сега обаче не се притеснявам, макар че когато се поти повече и тя пишка малки количества по-тъмна урина. Когато сме си у дома гледам да оставям чаша край нея и всеки път когато й обърне внимания я пълня с вода. Пийва по няколко глътки, но по-често. Не съм убедена дали пие защото е жадна или по-скоро й доставя удоволствие да надига чашата сама.
Сега се сещам и друго - майка ми /притеснена, че детето не пие вода/ и предлагаше често и се чудеше как да я изкуши. На шега я научи да казва "наздраве" - чука чашата и пие Smile. Всички много се забавляваха за ужас на баща й.