Посещение в България на Ува Майнер - холистична акушерка

 

Поради огромния интерес от 25 юли до 12 август 2014 в България отново ще гостува световно признатата холистична акушерка УВА МАЙНЕР- международен лектор, психолог, лечител и вдъхновител на красивото раждане за хиляди семейства по света.

 

 


УВА МАЙНЕР живее в Коста Рика, пътува с немски паспорт и е гражданин на Планетата Земя.

Работила е 23 години за Федерацията по храните към Обединените нации в много континенти и държави по света. През 1989г. си подава оставката от ОOН, за да последва повика на сърцето си и да продължи по свой свобствен път да допринася за мира на планетата. Учи акушерство в САЩ и се мести в Коста Рика, където започва акушерската си практика с дълбока житейска философия и цялостна визия за началото на човешкия живот.

В нейната ‘акушерска чанта’, освен медицински умения, тя държи широк спектър от холистични* методи, които прилага със семействата, с които работи още от преди зачатието. Те включват духовна психотерапия, Йога, Медитация, Естествени методи на лечение, Масаж, Енергийно лечение, Рейки, Matrix Energetics Practitioner, Биорезонанс, Цветни есенции, Аромотерапия, Билколечение, Хомеопатия и т.н. Всички те постепенно са станали инструменти в нейната практика.
Преди 23 години тя решава да последва мечтата на живота си и учи в САЩ, за да стане Духовна Холистична Акушерка.По време на нейното лично пътуване и професионален път са й помагали изключителни учители като Джанин Първати, Даун Брамадат, Кейт Уилкок, Мишел Оден и много други духовни учители, акушерки и лечители. Чрез повече от 600 семейства и тяхната съзнателна подготовка за раждането, предимно у дома, тя е имала възможност да наблюдава и учи, че Любовта е нашата истинска Същност. Убедена е, че чрез всяко дете, родено с любов и в хармония, ние допринасяме за мира в живота си и на нашата планета.

Ува е международен лектор и водещ на семинари в страни като: Италия, Естония, България, Германия, Колумбия, Коста Рика, Канада, САЩ, Обединеното Кралство и други.

„Животът и подсъзнанието започват със зачатието. По време на бременността и раждането се формират моделите на страха и насилието... или на доверието и любовта. Има пряка връзка между вътреутробния ни живот, как сме били родени и как ще преживяваме живота... Истинската революция за МИР трябва да започне сега, във всеки от нас, в самото начало. НЕКА ЗАЕДНО СЪЗДАДЕМ ОБЩЕСТВОТО НА МИРА!”, призовава Ува и това вярване е основата на нейния холистичен подход към зачеването, бременността и раждането в стремежа й да допринесе за мир на планетата.

„Кой може да каже какво представлява една акушерка? Дали тя се идентифицира с пътя, по който е станала акушерка, или с начина, по който възприема работата си с чест, отговорност и благодарност. По света съм срещала невероятни акушерки, които не могат да пишат и четат, но имат прекрасното разбиране за създаването на потомство, необятно като океана. Срещала съм и други акушерки, които с години са се обучавали в престижни институции, но знаят много малко. В крайна сметка, семействата, с които една акушерка работи могат да кажат какво представлява тя, по това, което оставя след себе си... по любовта и начина, по който окрилява и вдъхновява родителите чрез присъствието си”, споделя Ува.


*Холистичният подход в медицината възприема един по-широк възглед за човека, здравето, причините за болестта и индивидуалните й прояви и процеса на лечение. Самата дума „холистичен” идва от гръцки език (holos = „цял, цялостен, интегрален”). При холистичният подход човешкият индивид се разглежда като съставен от три основни, взаимно свързани и влияещи си нива – физическо, умствено-емоционално и духовно, всяко от тях със своя организация и енергийна структура. Здравето от тази гледна точка се разглежда като състояние на хармония и на трите нива.В рамките на визитата й ще бъдат проведени дискусионни срещи за обмен на опит с акушерки и други специалисти, работещи в областта на родилната грижа, както и семинари за родители, които предвид интереса, тази година ще обхванат няколко града - София, Варна и Стара Загора.

Също така Ува, заедно с група жени ще предприемат едноседмично пътуване към себе си в живописното село Радуил, където с помощта на холистични практики ще преооткрият своята женска същност, израствайки духовно и физически. (подробна информация за ретрийта е публикувана след програмата на събитията)


ПРОГРАМА НА СЪБИТИЯТА

СЕМИНАРИ за РОДИТЕЛИ

гр. СОФИЯ
2 август (събота), 17:00-20:00
СЪЗНАТЕЛНА ПОДГОТОВКА ЗА ЗАЧЕВАНЕТО
Център Fit Baby Hot Mama, ул. "Коста Лулчев"2
вход: 30лв. (включва присъствието на партньора)

3 август (неделя), 15:00-18:00
КАК ДА СЕ СПРАВИМ С МИНАЛО ТРАВМАТИЧНО РАЖДАНЕ
Сдружение "Естествено", бул."Евлоги и Христо Георгиеви"29, ет.2
вход: 30лв. (включва присъствието на партньора)

8 август (петък) 10:00- 13:00
МАЙЧИНСТВОТО- НАЙ- ГОЛЯМАТА ДУХОВНА ИНИЦИАЦИЯ В ЖИВОТА НА ЖЕНАТА
Център "Естествени идеи", ул."Московска" 27Б, ет.2, ап.4
вход: 30лв. (включва присъствието на партньора)

8 август (петък) 18:00-21:00
КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА МЕЧТАНОТО ОТ НАС РАЖДАНЕ
Арт йога студио "Янтра", ул."Незабравка"33, ет.1
вход: 30лв. (включва присъствието на партньора)

гр. СТАРА ЗАГОРА
12 август (вторник) 17:00-20:00
КАК ЗАЕДНО ДА НАПРАВИМ НАЙ-ДОБРОТО
ЗА РАЖДАНЕТО
Ателие "Слънчогледи", ул."Сава Силов"80, ет.3

(среща-дискусия за родители и професионалисти, работещи в областта на родилната грижа)

вход: 30лв. (включва присъствието на партньора),
за специалисти: 10лв.


гр. ВАРНА
4 август (понеделник) 18:00-21:00
КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА МЕЧТАНОТО ОТ НАС РАЖДАНЕ
Център "Шъндао", ул."Братя Миладинови"24, сутерен (комплекс "Атриум")
вход: 30лв. (включва присъствието на партньора)


СЕМИНАРИ за ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

РОЛЯТА НА АКУШЕРКАТА И РОДИЛНАТА ГРИЖА
В ЖИВОТА НА ЖЕНАТА
 

гр. ВАРНА 5 август (вторник) 15:30-18:30
Център "Градината на живота", ул. "Воден"35, вход: 10лв.

гр. СОФИЯ 7 август (четвъртък) 15:30-18:30
Център "Естествени идеи", ул."Московска" 27Б, ет.2, ап.4 , вход: 10лв.

ХОЛИСТИЧНИ АКУШЕРСКИ УМЕНИЯ
практически семинар
гр. СОФИЯ 9и10 август, 10:00-18:00
Арт Йога Студио "Янтра", ул. "Незабравка"33, ет. 1
такса участие: 100лв.
/с предварително записване/

КАК ЗАЕДНО ДА НАПРАВИМ НАЙ-ДОБРОТО
ЗА РАЖДАНЕТО
гр. СТАРА ЗАГОРА 12 август (вторник) 17:00-20:00
Ателие "Слънчогледи", ул."Сава Силов"80, ет.3

(среща-дискусия за родители и професионалисти, работещи в областта на родилната грижа)
вход за специалисти: 10лв.

За контакти:

София: Любомира Лилова 0889 938035, liubomira_lilova@yahoo.com

Варна: Мария Христова 0889 306 731

Стара Загора: Цвета Христова 0988958736, 0877221338