Групи за игра започват през септември

 

Дългоочакваната Група за ИГРА 1-2-3! започва на 25 септември в сдружение „Естествено“! Заниманията са предназначени  за деца между 1 и 3 години. Провеждат се всеки вторник от 11 до 12ч.

1-2-3! предлага пространство за родители с деца, където възрастните обменят опит и работят заедно с децата си, докато малките имат време да играят на воля и да открият собствените си способности, изпробвайки и учейки дейности от ежедневието и образователни игри. Сега вече децата искат да правят нещата сами. Затова създаваме стимулираща и комуникативна, но и спокойна среда, която им позволява да се движат и влияе положително върху телесното и духовното израстване. Важна роля разбира се играе родителят, тъй като „семейството не е състояние, а общ път“ (Холе Шнайдер). Децата разгръщат своите способности чрез движение и насърчение на опитите им за самостоятелност. Целта на групата е да предостави пространство, където децата имат възможност да учат чрез изпробване и имитиране на родителите, но и на своите връстници, защото социалните контакти подпомагат развитието на мозъка и интелигентността. Така малките индивиди израстват здрави, щастливи и самоуверени хора.

Игрите са повлияни от Лизел Полински (Ге), Ингрид Брогер (Шв), Мария Монтесори (Ит) и в момента се практикуват широко в немскоговорящите държави и по света.

За водещата: От 2010 год. насам Ели Грънчарова се занимава с гимнастика за бебета от 0 до 1 години „Първи контакт“. Работила е като журналист и еколог. Интересува се от здравословен начин на живот, изкуство, психология и духовност.

Място на провеждане: Център, бул. "Витоша" 100, партер. От 26 ноември сме на нов адрес: ул. “Отец Паисий” 53 (на ъгъла с ул. Пиротска), център, в близост до метространция "Опълченска".

Повече информация можете да намерите на блога: http://eligrane.wordpress.com/

Заниманията се провеждат с желателна предварителна заявка за присъствие на purvi.contact@gmail.com