Група за емоционална подкрепа на родители преживели загуба на бебе

Трета група за подкрепа на родители преживели перинатална загуба стартира на 21 септември 2015г. Проектът е на фондация „Макове за Мери“ и екип на Психо-социален институт за семейството към ПИСЕЛ. 

 

Загубата на дете по време на бременността или след раждането е изключително силно и тежко преживяване за семейството. Редица изследвания и чуждестранният опит сочат, че събирането на група от хора с подобни преживявания може да помогне за преодоляване на травмата.


Затова фондация „Макове за Мери“ и екип на Психо-социален институт за семейството към ПИСЕЛ решиха да стартират съвместно група за емоционална подкрепа на родители, преживели перинатална загуба. Такива групи функционират в множество страни по света с много добри резултати, но в България това се прави за пръв път. Първата среща на групата беше на 12 февруари 2013г.

 

От 21 септември 2015г. започва нова група. Първата среща е на 21 септември от 18.30ч. на адрес: ул. "Цар Самуил" 16. На тази първа среща ще се уточни със сигурност денят, часът и честотата на следващите срещи. Няма такса за участие.


Групата се води от семейни психотерапевти с опит в семейното консултиране и воденето на групи за родители.


Групата е отворена за майки, бащи, семейства, независимо откога датира тяхната загуба и дали бебето им е починало преди или след раждането, вкл. в ранните седмици на бременността. Това е място, където те могат да говорят свободно за преживяванията си и да получат разбиране от други родители.


Какво представлява групата можете да чуете в разговора ни по БНР от 17.06.2015г.

Всеки, който се интересува от групата, иска да я посети или да получи повече информация, може да се свържете с нас:


Елена Кръстева: info@elenapsi.com, телефон за контакт: 0885121345
Фондация „Макове за Мери“: info@poppies-for-mary.org