Световна седмица за уважение към раждането - 20-27 май 2013

 

Световната седмица за уважение към раждането (World Respecting Childbirth Week) е инициирана от френската неправителствената организация AFAR - the Alliance Francophone pour l’Accouchement Respecté и се отбелязва вече десета поредна година в различни държави от цял свят – Европа, САЩ, Канада, Латинска Америка. Световната седмица дава възможност за популяризиране на естественото раждане и за привличане на общественото внимание към актуални теми и проблеми в областта на родилната помощ. За повече информация посетете сайта на седмицата http://www.smar.info. През 2013 г. седмицата се отбелязва от 20 до 27 май, темата е „Не ме безпокойте - раждам.”

Сдружение "Естествено" отбелязва Седмицата на раждането с безплатно събитие. Програмата на цялата седмица можете да видите тук.

21 май, 10:30 - Каним ви на късна закуска-лекция и разговор на тема: "Моля, не ме безпокойте. Раждам".

С Таня Лисичкова – инструктор за подготовка за раждане и дула и Елена Кръстева – психолог и дула.

В тихата и уютна обстановка на кафе-галерия Synthesis ще ви почерпим с вкусна храна и ще си говорим за тайните на женското тяло, за един срамежлив и важен хормон, за емоционалната страна на раждането - какво би могло да смути естествения родилен процес и как можем да си помогнем.

Тази закуска-лекция е насочена към Вас, бъдещите майки и татковци. Ще очакваме записванията Ви на info@estestveno.com. Крайният срок за регистрация е до 19ч. на 20 май 2013 г.

Кога: 21 май 2013 /вторник/. От 10:30 до 12:00 ч.

Къде: кафе галерия Synthesis, София, бул. Васил Левски 57, до Попа

Вход: безплатен

Организациите „Родилница,“ „Естествено,“ Бългрски хелзинкски комитет и фондация „Джендър алтернативи“ са подготвили брошура за правата на жената по време на раждане. Фокусът е върху правото на благоприятна среда за раждане, уважение, човешко достойнство, информирано съгласие и свобода от дискриминация. Копие от брошурата може да намерите тук.

Символът на тазгодишната седмица за уважение на раждането е табелка за врата, на която пише: "Моля, не ме безпокойте. Раждам". Можете да си я свалите тук.