Брошура по случай Световната седмица за уважение към раждането

 

Вижте правата, които имате, по силата на българското и международно законодателство, подкрепени с примери, съвети за действие и посочване на нормативната уредба тук >>>. Тези Ваши права са реални - действително предвидени в законодателството и защитими.

 

Имате право да родите при обстоятелства, които изберете Вие.
Спокойна. 
Необезпокоявана. 
При зачитане на Вашите решения. 
С достойнство.

Брошурата се изготви по инициатива на сдружение  „Родилница“, с подкрепата на сдружение „Естествено“, Български хелзински комитет и фондация „Джендър алтернативи“ във връзка със Световната седмица за уважение към раждането. Фокусът е върху правото на родилката да й бъде осигурена най-благоприятна жизнена среда за раждане, при гарантиране на нейното достойнство, право на информация и свобода на решенията й. 

Ограничен брой копия от брошурата ще са налични в училищата за бременни, отбеляващи събитието.

Подкрепете издаването на допълнителен тираж от брошурата чрез дарение по сметка на сдружение "Родилница" (по банков път или чрез Paypal). Вашето дарение може да допринесе за по-добрата информираност и защита на раждащите жени в България:

РОДИЛНИЦА
IBAN BG70BPBI79401073970702
BIC BPBIBGSF

PayPal: nporodilnitsa@gmail.com

Освен брошурата!!!

Символът на тазгодишната седмица за уважение на раждането е табелка за врата, на която пише: "Моля, не ме безпокойте. Раждам". Можете да си я свалите тук.