Ваксини

113 отговора [Последна публикация]
Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009

Тази необятна тема... Smile

Ваксинирате ли си децата? Защо да? Защо не?
Трудно ли взехте решението или за вас е no-brainer?

И още, как да се "борим" със системата, ако вземаме неконвенционални решение по отношение на имунизационния календар?

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
Ваксини

Здравейте! Много отдавна търся отговор на въпроса за ваксините, но за съжаление никой не дава конкретен такъв. Ако изкажем отрицателно мнение то сме преследвани от закона.Но никой не казва какви тежки последствия могат да донесат ваксините. В Америка има Асоциация, която изася такива факти, че да ти настръхнат косите. Аз съм ЗА естествения имунитет и неговото стимулиране по естествен начин. Това все пак НЕ Е НЕВЪЗМОЖНО. Ако има желаещи да коментираме темата за ваксините нека да го направим!

Tinkerbell
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 35 седмици. Offline
Член от: 27/02/2009
Ваксинирам умерено Гледам

Ваксинирам умерено Smile Гледам да има положителен баланс в съотношение ползи vs вентуални странични ефекти и усилия. Без тетанус няма да си оставя децата never Smile "За" полио-то също, защото епидемии стават и не ми се ще да го мисля допълнително. Хеп Б, БЦЖ и МЗР ги намирам излишни. Евентуално моно З за момчета и Р за момичета са ми ОК, но сложени в малко по-късна възраст, а не на 1 година. Коклюша също ми е в повече и навремето с голямата слагахме само ДТ, но сега в тетраксима ми е приемлив, съпоставен с разправиите да го избегна.

При ваксините има друг неясен за мен момент. Защо се правят реваксинации в бебешка възраст? Т.е. какво се печели от 3 ДТК-та, сравнено с 1 такава. Ако печелим някакви допълнителни 5-10% сигурност, то може би са излишни (за мен имам предвид).

Със системата още не се боря. Малкото ще ходи в частна ДГ, където въпросът за ваксините не е повдиган. Голямата си ходеше (пак в частна ДГ) с "дупка" във ваксинациите и никой не е правил проблем. Сега за у-ще не знам как ще е.
Хубавото е, че и в сегашната система, родителите имат свобода до голяма степен да са гъвкави кога точно да слагат ваксините. Т.е. винаги може да се говори с лекаря, ако е читав, да се върви по някакъв по-разтеглен във времето календар, от този на МЗ.

Лично за мен е почти "престъпление" вписване в картона на ваксини, които реално не са сложени на детето, та в това отношение е по-добре родителите да имат свобода да отказват, отколкото да търсят възможности да се измъкнат "нерагламентирано". Освен това ми е интересно, има ли законова форма, която да задължава частните детски заведения да изискват пълен имузационен паспост.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Тинкърбел, аз съм горе-долу

Тинкърбел, аз съм горе-долу на твоята позиция, макар че Михаела си има и БЦЖ, и хепатит - просто съм много coward и не ми стиска да се карам с колеги Sad

Но за МЗР може и да се опъна, като му дойде времето, че е гадна ваксина с висока реактивност. Ние тогава ще сменим педиатърката с една, дето е приятелка на мъжа ми, и с нея се надявам да може да се говори нормално. Като наближи пубертета после ще мисля - може би бих сложила комбинираната, защото морбили и заушка се карат много тежко от възрастни, а рубеолата е ясна.

Колкото до коклюш-а, аз пък го смятам за смислен, защото е много по-често срещан и опасен за най-малките бебета. А за големите - за да пазят малките. Затова и смятам, че всички трябва да имат рубеола - за да пазим бременните. (Лично мнение.)

За реваксинациите: смята се, че първата ваксинация дава 50% имунитет, втората - 70%, третата - 90%. Въпрос на преценка колко е "достатъчно".

Стела, здравей.
Не мисля, че съществува "конкретен" отговор на въпроса за ваксините. Има само много и много противоречива информация, хипотези, които са потвърдени от едни изследвания и се отхвърлят от други... Не мисля, че някой може да ни отнеме отговорността за това решение.

Едно нещо винаги може да бъде представено като "факт", а всъщност да е просто наблюдение, за което няма категорично обяснение или доказателство. Да, ваксините имат потенциално тежки последствия, които обикновено не се дискутират достатъчно или достатъчно диференцирано. Но аз мисля, че и липсата на ваксини крие рискове... и че много болести са сведени до минимум именно защото едно време са ни ваксинирали толкова поголовно, макар и с мнооооого по-вредни ваксини от днешните.

Ще обясниш ли какво точно имаш предвид под "естествен имунитет"?

Не ме разбирай погрешно, аз не съм фен на излишно обременяване на детския организъм, просто не мисля, че това е въпрос, по който може да има "правилно" или "погрешно" решение.

Tinkerbell
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 35 седмици. Offline
Член от: 27/02/2009
Яна, коклюша ми е излишен,

Яна, коклюша ми е излишен, защото от него боледуват и ваксинирани. Всъщност всички, за които аз знам, че са боледували (или е имало съмнения) от коклюш, са били ваксинирани. Сега сигурно ваксинираните боледуват по-леко, не знам....

Цвета има сложена само 1 ваксина с коклюш. Беше на 4 години (т.е. брой колко още реимунизации е трябвало да й направят), когато имаха съмнения, че е болна и изледванията й показаха стойности на антителата, каквито би следвало да има след абсолютно редовно ваксиниране.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
В книгата на Сиърс пише, че

В книгата на Сиърс пише, че повечето случаи на коклюш, които той вижда в практиката си, са при неваксинирани деца. Не че това означава каквото и да е било.
Има и едно друго обяснение, че децата се разболяват в "прозореца" между поставяне на ваксината и придобиване на имунитета... но разбира се никоя ваксина не дава 100% гаранция.

Аз лично съм виждала коклюш в Германия при неваксинирано бебенце Sad Но в този ред на мисли и пневмококов менингит съм виждала - това ми е работата. И сигурно не съм обективна...

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
Ето какво намерих за

Ето какво намерих за ваксините, което никой не го е казвал досега (поне аз не съм го засичала като информация) :"...само стандартните добавки към ваксините в техните обикновени форми и пропорции, а именно: тимерозал(производно на живака), етилен-гликол(антифриз), фенол(силно дезинфекциращо вещество, антисептик), амониев хлорид (антисептик), формалдехид (консервант и дезинфекциращо вещество), алуминий и т.н."
"...Към днешен ден в Имунизационния календар изготвен от CDC и утвърден от Американскта педиатрична академия и семейна медицина включва 15 ваксини, всяка от която е серия от убождания. В крайна сметка на детето прeди да достигне възраст от 2 години, когато завършва развитието на мозъка, 33 пъти ще бъде направена някаква ваксина. Има специалисти в CDC, които ни уверяват че детския организъм е толкова устойчив, че може да понесе и 10000 ваксини (Pediatrics,V.109 №1,2002). Тях не ги смущава, че всяка година във FDA постъпват от 12000 до 15000 тежки последствия от ваксинации. Тях повече ги устройва, че всяка година на пазара се пуска нова ваксина обещаваща да победи поредното заболяване, а с това и да стане поголовно задължителна. А станали ли са децата от това по-здрави? По данни на същото това CDC
всяко 1 от 5 деца в САЩ има неврологично заболяване, а всяко 1 от 150-аутизъм. Аутизмът е бил открит в Америка през 1943г. в дете 12 години след като в противококлюшната ваксина е бил добавен тимерозал(производно на живака). Това заболяване не се наблюдавало в Eвропа до 1950г. т.е. до момента, в който там не са започнали да използваат ваксини с тимерозал. Тогава Националния имунизационен календар е съдържал само 4 ваксини и от аутизъм се е разболявал всеки 1 на 10000. Днес от аутизъм е поразено вско 1 от 100 момченца и всяко 1 от 400 момиченца и всяка година лекарите диагностицират 100000 нови случая от това заболяване в САЩ по диагностичните критерии на DSM –ІV , които са много по-строги отколкото предшестващите ги DSM - ІІІR ( D.Miller, MD, 2004).
За последните 30г. повече от милион деца са се разболели от аутизъм. Днес всяко 1 от 68 семейства в Америка имат дете стрдащо от аутизъм.
( http://www.mercola.com/2004/oct/16/mercury.htm )
Все повече деца днес страдат от алергични и автоимунни заболявания. Лично Вие колко здрави деца познавате?
Елена Колс, MD, доктор на медицинските науки, професор, занимава се с въпросите на имунологията, алергии, психоневрологии и обмен на веществата в лечението на хроничните заболявания при възрастните и децата. "
Все пак не съм убедена, че имунизациите трябва да започнат от деня на раждането. Може да е по-късно.
Естествен имунитет го казах малко общо.Сега ще ти обясня как го разбирам аз. Преди всичко той се изгражда с КОЛАСТРАТА и КЪРМАТА,а след това доколкото е възможно да сме по-близо до природособразния начин на живот. Все пак да не забравяме,че допреди стотина години продължителността на живота е била почти 2 пъти по- голяма.Дори и без ваксини.От всички най-важна е хепатит В ваксината, защото в момента около 40% от населението на планетата е засегнато. Това го получих като информация от вирусолог по повод на сегашната ми бременност.А до там се стигна след изследване за НВV. До миналата година работих като операционна сестра и съответно имах задължителна имунизация за хепатит В, но до тогава никой не каза какво може да се очааква. Съответно при изследването се получи НВV (+) при което ми се изправиха косите въпреки,че не съм боледувала от НВ, тогава се обадих моя познат и той ми обясни, че това е следствие на ваксината, те от 5 до 9 години след ваксината резултата може да е (+). Аз нямам нищо против ваксините стига те наистина да са ефикасни и да има полза от тях.Колкото до тетануса а и голяма част от другите ваксини незнам смисъла им, защото те не изграждат постоянен имунитет.Просто предизвикват имунен отговор на организма, за да се ориентираме за вероятноста организма да се справи с дадено заболяване.Тогава какъв е смисъла? Може и да греша!Приемам критики и съвети!

Iva_D
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 19 седмици. Offline
Член от: 17/02/2009
Големият е ваксиниран,

Големият е ваксиниран, малкият не. Не ми е било трудно в решението, защото реших да го взимам на части, за конкретния период, а съм убедена в това, че не е нормално толкова малки същества да понасят такъв "товар" и от тук за момента положението е такова. Иначе страхът ни е толкова дълбоко насаден, че няма как, имам си го от време на време.
Имам и разни съмнения най-вече за тетануса (и по-малко за дифтерията и полиото) и може в даден момент да сложа по една доза от тези, но може и да не.
Истината е, че е такова блато в тази тема и липсват истински добри изследвания, а явно няма и интерес да се направят. Например как кърменето на детето променя картинката на заразяване, понасяне и усложнения на болестта.

Иначе от Сиърс останах с впечатлението, че главният смисъл на ваксинирането в наши дни, е не заплахата от съответната болест, а да се пази обществото, което обаче пак поставя въпроса защо тогава ваксини на бебета, а и и остава съмнението, че само ваксинирането е повлияло на намаляването и изчезването на разни болести.
А още по -странното е, че като му разгледаш накрая сравнението на ваксините в зависимост от заболяемостта и смъртността от съответната болест, излиза, че най-важни са ваксини, които у нас изобщо не се слагат.

Другото, което ми е супер тъпо е, че очевидно заради финансовата страна на въпроса, не се подхожда индивидуално, не се оценява риска за конкретното дете, няма предварителни изследвания за поносомост (няма и да има) и т.н.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Стела, това, дето го

Стела,
това, дето го цитираш, кой го е писал?

Иначе за тези неща си се говори от доста време. Тимерозал в днешните ваксини почти няма - с мн. малки изключения, където съдържанието на тимерозал е пренебрежимо малко - 1/100 от съдържанието в старите ваксини.
Иначе си права - има наблюдения, че аутизмът е зачестил, когато са се увеличили ваксините, съдържащи олово и след това отново са намалели случаите на аутизъм, когато тези ваксини са били спрени и заменени с безоловни.

В момента по-голямото притеснение е алуминият, но ако питате мен, аз най бих се тревожила от ваксините, които се отглеждат в хранителни среди, съдържащи животински и човешки тъкани. Това с чуждото ДНК ми е много creepy.

Иначе аз за щастие все още познавам и здрави деца Smile

Според мен нищо не налага ваксината за Хепатит Б на еднодневно бебе. Все пак, за подрастващи хормонални бомби е силно препоръчителна, пак според мен. Мен ме ваксинираха в университета. Аз съм се бола с игла от кръвопреливане и т.н.

За ваксините, които не изграждат постоянен имунитет... ами, аз бих искала бебето да защитено от коклюш и Hib именно сега - когато е най-застрашено. А бустърът за коклюш по-късно има смисъл да защити малките бебета. Тоест, това е донякъде социална отговорност към другите, аз както го виждам. Тетанус - като знам ние колко се удряхме и контузвахме като деца (разбити глави, ръждиви пирони, катастрофи) - човек никога не знае...

От ММR откровено ме е страх. Другите не ме притесняват особено.

Колкото до аутизмът - при нашия начин на живот не мисля, че можем с чиста ръка да го припишем на ваксините и да си измием ръцете. Според мен аутизмът е една голяма мистерия, която има и други измерения (напр. духовно)...

Milenag
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 48 седмици. Offline
Член от: 23/02/2009
Стела, аз не съм ваксинирала

Стела, аз не съм ваксинирала Никола (на 8 месеца) от един момент насетне. За съжаление, точно най-тъпите и излишни (за възрастта му) ваксини - БЦЖ и Хеп Б му ги сложиха в родилното, без майка му изобщо да знае, че бебетата подлежат на ваксинация...Наистина не знаех, но и да знаех, тогава бях на друг акъл и не ми пречеха особено ваксините.
Та освен тези двете от родилното, позволих да му сложат още един Хеп Б и един Пентаксим (сигурно знаеш, но тази ваксина се купува от родителите, рекламира се като по-пречистена и се препоръчва още заради това, че с един удар слагаш ваксина срещу 5 болести - дифтерия, тетанус, коклюш, полио и забравих-петото).
И това са му ваксините. Аз съм подписала информиран отказ, че не желая да се слагат ваксини на детето ми. Подлежа на санкции, но, според скорошна инфо, имало негласно споразумение да не се наказват родителите с глоби при отказ от ваксини. Въпроса с ДГ ще го мисля. Училището не ме притеснява, правото на образование е конституционно, не могат да го отнемат. На ясла не мисля да го давам, така че засега си живея спокойно.
На мен някак ми отпадат лека-полека страховете, че като не е ваксиниран, е по-застрашен. Не ги чувствам така нещата, може би защото започнах да се интересувам и от други видове медицина, различни от традиционната....
Но не мога да кажа на никого дали да ваксинира, или не. Въпрос на личен избор, много ровене за информация и на вътрешно усещане, не на последно място.
Впрочем, в момента се пише петиция, чиято цел да промени имунизационните практики в БГ и едно от исканията е ваксините да станат препоръчителни. Дано, дано!!!

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
"Закон за здравето (Обн.,

"Закон за здравето

(Обн., ДВ, бр. 70 от 10.08.2004 г.; доп., бр. 46 от 2005 г.; изм. и доп., бр. 76 от 2005 г. - в сила от 01.01.2007 г., бр. 85, изм. бр. 88, изм. доп. ДВ бр. 94, бр. 103/2005 г.)
Глава първа
НАЦИОНАЛНА СИСТЕМА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Чл. 209.
(3) Родители или настойници, които не осигуряват провеждането на задължителните имунизации на децата си, се наказват с глоба от 50 до 100 лв. При повторно извършване на нарушението глобата е от 100 до 200 лв."

Ето така се решава проблема с ваксините.
А ако догодина приемат за задължителна ваксината срещу менингит къде отиваме тогава? Сутринта по БТВ лекар обясни как тази ваксина няма да помогне, защото е срещу щам А и С, а опасносен е щам Б ,за който е невъзможно поне на този етап от развитието на науката да се разработи ваксина.Тогава за какво да бодем децата си излишно? Ваксината срещу тетанус не създава дълготраен имунитет тогава някой ще обясни ли защо я правим?Случвало ми се е да виждамм как 7 дни след задължителна имунизация детето да се нарани и да го ваксинираме отново за тетанус.

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
Тази информация е от

Тази информация е от Калифорнийската нестопанска организация “Natural Woman, Natural Men, Inc.” -чиито цели са същите или в голяма степен се покриват с целите на "Естествено".Аз нямам нищо против да правим ваксини, но те да са разработени съобразно нуждите на човека и да не съдържат опасни ингредиенти! А също да се дава пълна и подробна информация за състава на ваксините.Страшно е бъдещето, защото наистина останаха малко истински неща.С навлизането на генномодифицираните продукти масово се застрашава и генотипа на човек.Поне аз с моите знания мисля така.Лошото е,че промените настъпват бавно и когато се уситим ще е вече късно!

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
Живакът си е отрова както и

Живакът си е отрова както и да го погледнеш, макар и в малки количества си е вреден.А преди 2 месеца по руската телевизия излъчиха репортаж за инцидент с нова френска ваксина, за който в България нищо не се спомена.Кое ме възмути най-много и си зададох въпроса доколко да вярвам.При разработката и тестването върху животни не е имало проблем,но при тестването върху група от 1000 човека -100 са починали от усложнения настъпили от ваксината.Най-вулгарното беше, че лекарите са оправдани тъй като всичко е минало според изискванията на министерството.И ваксината ще се прилага свободно.Поне това беше информацията.Незнам как да го коментирам и какво да мисля за другите ваксини?

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Иве, Сиърс рейтва доста

Иве, Сиърс рейтва доста високо пневмококовата и ротавирусната ваксина, която аз например не бих сложила.
Да, досаден е ротавирусът, ама не е трагедия някаква.
За Превенар-а не знам какво да мисля... много ме е страх от пневмококов менингит мен, но не ми се иска детето да го бодат още толкова много пъти, има и високо съдържание на алуминий - 0,5 мг... Може би една доза, преди да тръгна на градина, но не знам...

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Стела, информация за

Стела, информация за ваксините има свободно достъпна. Просто човек трябва да си я намери.
Не знам защо 7 дни след ваксинация отново се ваксинира дете - това ми е необяснимо? Ти защо си разрешила?

Иначе много ми се иска, когато си говорим за ваксини, да го правим, доколкото е възможно, в сферата на доказуемото, а не апокрифното. В смисъл, не ми се иска да се разпространява "инфо" като цитираният от теб репортаж от руската телевизия. Несериозно ми стои. Няма фармацевтична компания или drug administration, които биха одобрили ваксина с 10% смъртност.

Iva_D
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 19 седмици. Offline
Член от: 17/02/2009
Именно, почти излиза, че

Именно, почти излиза, че може спокойно да минем без тези тук (освен по социални причини).

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
Тогава работих при семеен

Тогава работих при семеен лекар като сестра,а детето беше от практиката на лекаря.Обяснението му беше,че въпреки направената васкина преди 7 дни при нараняване се прави нова защото не се създавал траен имунитет и той не дава гаранция за последствията.Ако беше мое нямаше да позволя.Това за ваксината беше репортаж на руската телевизия така че те носят все пак някаква отговорност за истинат, а аз се порових в интернет,но не открих подобности.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Въпросът е какво ще се

Въпросът е какво ще се случи, ако "прекалено много" (условно) родители решат да пропуснат ваксините... дали заболяваемостта отново ще нарасне?

Меги
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 2 седмици. Offline
Член от: 11/03/2009
Аз съм хардлайнер в много

Аз съм хардлайнер в много отношения, и ваксините в това число. Мартин няма нито една, никога не му е взимана кръв, нито е боден за нещо друго. Много държа тялото му по никакъв начин да не е насилвано, освен ако не е въпрос на живот и смърт.
Решението беше много лесно. Говорихме с хомеопата ни още преди раждането, той ми даде материали за четене и гледане. По-късно се запознах с теорията за вирусите и с ГНМ и се определих съвсем.
За мен освен споменатите алуминий, живак и формалдехид, най-голям проблем представлява именно отглеждането в животински и човешки тъкани - споменатото вече чуждо ДНК; наскоро в Англия изтеглиха една партида, защото била заразена с бактерия при отглеждането. Доколкото се запознах заразяването на ваксините с бактерии съвсем не рядко срещано.
Ако мога да обобщя, вярвам, че всяко заболяване е породено от нараняване на психиката и емоциите. Също знам, че хомеопатията е много мощно средство и може да се справи както с физически, така и с психически и духовни казуси. Комбинациято от двете ми е напълно достатъчна за грижата за моето здраве, това на дето и цялото семейство.
Лично аз никак не се притеснявам да фалшифицирам имунизационния му паспорт, ако наличието на надлежно попълнен такъв е непреудолимо условие за постигането на полагащи ни се по право услуги като ясла и градина. Правото ни оттам, че си плащаме чинно и надлежно и общинските, и държавните данъци. За училището наличието или липсана на ваксини не е фактор. То а задължително и никоя няма право да въпзпрепятсва децата да го посещават.

В момента се готви петиция за промяна на имонизационните практики у нас - препоръчителен вместо задължителен календар, промяна в самия календар в посока изместване възрастта нагоре, и включването на повече видове ваксини все за същите заболявания.

Миналата седмица в дискусия по Дарик Радио с участието на представители на МЗ, на СНБМ и лекари, са казали в ефир, че вече не преследват и не налагат глоби на родители, които не ваксинират децата си. Разбира се, никъде няма писмени указания за това. Лично при нас педиатърт повдигна два пъти въпроса за ваксини, аз казах "чакаме" и повече не е ставало дума.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Меги, според мен ти си

Меги, според мен ти си някаква друга порода човек и аз искрено ти се радвам и възхищавам. Всъщност мисля като теб, просто не вярвам, че хората (в това число и аз самата) като маса са готови да живеят по този начин и затова не вярвам, че ваксините и лекарствата вече са станали излишни... Мартин е много щастлив да бъде твое дете. (Най-после го видях поне по телевизията! Smile)

Лорен
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 51 седмици. Offline
Член от: 09/03/2009
И аз да се включа

Ами аз спрях навреме, въпреки че получи най-излишните ваксини - БЦЖ и 2 пъти Хеп Б. Вече спрях да се обвинявам за това, просто установих, че няма смисъл да се самоизтормозвам. Засега успокоявам роднините, че ваксините са му отложени до 2-годишна възраст, а дотогава мислим и събираме информация с баща му. Истината е, че аз вече съм взела решението. Просто седнах да чета и четох, размишлявах и премервах риска, доколкото ми е възможно, просто исках дори и да реша да ваксинирам, да знам, че съм направила информиран избор, а не съм го направила, защото "лекарят казва", "всички ваксинират", "ваксините са задължителни", "ваксините са най-голямото постижение на човечеството". Лекувам Даниел с класическа хомеопатия, а тя не върви ръка за ръка с ваксините. Именно хомеопатът ни (Меги, благодаря за препоръката Smile) успя да убеди мъжа ми да не ваксинираме, поне на този етап. Просто след всичко прочетено и видяно за вредите от ваксините, всички клипчета на увредени деца, всички истории на потърпевши семейства, само от перспективата на Дани да му се поставят ваксини и да надвисне над мен такъв риск, ме побиват тръпки.
Минах през доста езотерика, запознах се и с ГНМ, прочетох и доста за енергийния баланс и дисбаланс и как той се отразява на здравословното състояние и си създадох съвсем, ама съвсем нова концепция за здравето - стигнах и до извода, че няма как инжектирането на токсични химични вещества и животински гени да помогне на здравето.
За имунизационния календар - всички виждаме ясно колко е безумен - след раждането едно дори 3 или по-малко килограмово бебе получава първата си доза живак във ваксината срещу хепатит Б, виждаме, че на 1 месец имаме реимунизация със същата ваксина, следователно първата доза е за да го "пази" през този един месец, това само по себе си не е ли безумие? Бебетата не осъществяват полов акт, за да се заразят с Хеп Б, а ако ги ваксинират, за да не се заразят в самата болница от инструментите при различните интервенции, то аз бих пазила детето си далеч от всяка болница!

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
Мисля,че причината за

Мисля,че причината за заболяемостта не е само наличието или отсъствието на ваксини.В България има задължителен имунизационен календар и процента на неваксинираните деца е много малък,но въпреки това сме на второ място в Европа по детска смъртност.Причината за това е в здравната култура на населението като цяло и качеството на здравеопазването.Нека имаме право на свободен избор и ние да решаваме кога,как и дали изобщо да ваксинираме децата си.В последно време в много страни имунизациите са препоръчителни,а не задължителни.Там заболяемостта и смъртността не а се увеличили от това ,че децата не са ваксинирани.Но там здравеопазването е на съвсем друго ниво.Ние имахме добро детско здравеопазване преди реформата,което с лека ръка премахнахме и никой не се замисли какво ще последва.Т.е. преди имаше детска консуултация отделно от детска поликлиника.Нямаше смесване на здрави и болни деца.А сега...?

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Във ваксината срещу хепатит

Във ваксината срещу хепатит Б няма живак. Нито в която и да е друга. Има супер малки количества тиомерсал (олово) в една или 2 ваксини, които имат алтернатива.

В никакъв случай не съм защитник на ваксините, но не искам да се създава конспирация около тях тип книгата на Гълъбов.

http://www.medicine.bg/lekarstva/engerix-b

Milenag
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 48 седмици. Offline
Член от: 23/02/2009
E, точно защото няма читава

E, точно защото няма читава информация против ваксините, се създава митология.
Родителите, които искат поне да се информират, дори и да ваксинират след това, наистина са изправени пред голямо предизвикателство.
Яна, от теб чувам, че няма живак в нито една ваксина! Дет' се вика, от твоите уста, в Божиите уши!

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Оффффф, грешката е

Оффффф, грешката е моя.
Бъркам олово и живак Sad открай време.

Извинявам се на Лорън, разбира се.

Сега покрай курса изчетох листовките на всички ваксини, които се ползват в България. Алуминий има почти във всички, а тимеросал (живак) има в Euvax (Hep B) 0,1 mg - тази ваксина има безживачен аналог Engerix (ползва се по касата), която съдържа и половината количество алуминий.
Живак има и в касовата ДТК 0,045 мг, която пък има поне 2 алтернативи (Тетраксим и Пентаксим).

Стела, ами в яслата или детската градина, или в парка - как ще отделим здравите от болните деца?

Лорен
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 51 седмици. Offline
Член от: 09/03/2009
Радвам се да чуя, че в

Радвам се да чуя, че в Engeriх няма живак, защото такава му биха на Хеп Б втори прием, в болницата обаче каква са му поставили мога само да гадая.
И аз не искам да създаваме конспирация, а да споделяме и да уважаваме правото на избор.
Иначе това да ваксинираш или не, е лично решение, просто няма как някой да ти каже как да постъпиш и ти просто сляпо да последваш съвета - не би трябвало да е така. Не би трябвало, обаче, и родителите да тънат в пълен мрак и неведение за рисковете, които крият ваксините, а те са реални. Все пак информираността увеличава шанса да взимаме правилните решения без да се поддаваме на манипулации.
Иначе за детската градина не съм се притеснявала, рано ми е да го мисля, смятам да го гледам до 3 годишен, така че все ще се появи някаква алтернатива, дотогава може ваксините да станат препоръчителни и в България, дано да има успех бъдещата петиция.
Имунизационния му паспорт също не е подправян, не смятам и да го правя. Просто вярвам, че нещата ще се наредят.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Лорен, проблемът е, както

Лорен,
проблемът е, както пише и Сиърс, че всъщност лекарите никой не ги учи как се произвеждат ваксини и какво съдържат.
Иначе потенциалните странични ефекти са изброени в листовките.
Ама човек и от аналгин може да умре, така пише в листовките Wink Тоест, ние, лекарите, нямаме навик да им обръщаме много внимание. Иначе трябва да спрем да практикуваме и да оставим природата на естествения си ход.

Не казвам кое е правилно и кое не е.
(Но и не намирам професията си за излишна.)

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
Медицинската провесия никога

Медицинската провесия никога и никой не може да нарече излишна! Неи сме нужни на човечеството! А лекари е имало откакто се е появил човекът, само че тогва са били шамани, целители или лечители - те също са се образовали по начин съответстващ на тогавашното време. Колкото до контакта с болни лица. Да така е. Ясла, детска градина, парк и т.н. - няма как да гледаме децата в стерилна обстановка и не е редно. Но пък и не трябва да се заблуждаваме, че ваксините ще решат проблема! Те не лекуват или да предотвратяват дадено заболаване, а само помагат на организма да се пребори с даден причинител. Но пък и не е редно според мен да си затваряме очите пред смрадта и боклука около нас само защото има ваксини. А болестите преди всичко идват от мизерията. Какво като вкъщи е чисто и дезинфекцирано като на улицата газим в боклук и екскременти? А храната също е важна! В момента честно казано никой незнае какво яде. Просто ефекта идва след години. Намираме ваксина срещу едно заболяване, а в същото време се появява ново. Никой не може да каже до какво могат да доведат основните или помощните вещества вложени във ваксината, не сега, а след години. Имунната ни система е срината и вече не се знае дали ако се остави сама ще се справи защото още от раждането тя се обременява с излишна борба с болести предавани по какъв ли не път. Все пак до 1 годинка контактите на децата са ограничени, а ако те са хренени естествено, т.е. кърмени те са получили от храната и необхотимите антитела - поне така ни учиха едно време.

Iva_D
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 19 седмици. Offline
Член от: 17/02/2009
Понеже стана въпрос за

Понеже стана въпрос за здрави деца, кажете кои деца приемата за "здрави деца"?

Тук сигурно е подходящо да кажа, че малкият неваксиниран, все-още-кърмен (1г10) си боледува и още как. Почти всичко, което брат му изкарва, кара и той. Слава Богу не е имал усложениния и лекарства особени не е пил, но и темепратури, и кашлици, и хреми - бол. Питам се обаче, не е ли това нормалният ход на порастването или може би от биологична гледна точка е нормално жената да си стои вкъщи, да има много деца (и те да не ходят на градина, а тогава не боледуват толкова (хаха, може би това последното е wishful thinking))) и да се гледат всички заедно.
Все пак човекът е изключително издръжливо същество.

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
А колкото до тава дали са

А колкото до тава дали са необходими някой от ваксините ,достатъчно е този който се интересува да погледне заболеваемостта в страницата на Назионалния център по здравеопазване и да се замисли какво правим всъщност с ваксинациите. Ето какво има за Дифтерита: 1980г. -0.0 ; 1990г. ,1995г.,2000г.,2005г.,2006г.,2007г. - (-) т.е. -няма - това е на 100 000 население; За Морбили няма данни за заболели от 2005г.(1980- 121.5; 1990- 1.7; 1995- 2.0; 2000- 0.6;)и т.н. При Епидемичния паротит е интересно това, че въпреки ваксините се наблюдава рязко повишаване през 2007- 69.2 като случаите 2006г. са били 11.8. Интересно е някой да разтълкува тези данни и да ни убеди, че тайната е във ваксините. Може би те наистина са необходими когато дадено заоляване започне да става епидемия или пандемия, но когато то изчезне или случаите са сведени до минимум нужно ли е да се продължава с ваксините срещу него?Ето на този въпрос никога не получих отговор и дори ми отговаряха ,че много питам - това не било полезно за здравето.Ще се радвам ако тук някой се опита да отговори.Надявам се да не го приемете като заяждане!

Стела
Стела's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 25 седмици. Offline
Член от: 16/03/2009
Скъпа Ива вирсните ифекции

Скъпа Ива вирсните ифекции аз поне ги приемам за нещо съпътстващо подрастващото дете.Говоря за хрема, зачервено гърло и леко протичащи заболвани.Това,че детето реагира на заболяването на братчето показва,че имунната система работи, т.е. разпознава клетката на вируса като чужда и реагира.Въпросът е да не се усложнява. Така, че смело напред! Да са ти живи и здрави дечицата! И не е нужно само да стоим вкъщи и да раждаме, времената вече не са такива.

Димитър
Потребитля е offline. Последно видян преди 9 years 25 седмици. Offline
Член от: 02/04/2009
И аз като Меги

Не вярвам да не сте се разровили, и да сте пропуснали следващите линкове но там има отговори на почти всички поставени тук въпроси.

http://treasure.kolibka.com/array2/nikra/Dokumentalni/Vaccination%20-%20...

http://arenabg.com/details.php?id=2a6ae6153bfc24abff9bb39aeaa67c46a41d4ae3

Филм за връзката между аутизъм и ваксини
http://video.google.com/videoplay?docid=8536564749125540419&pr=goog-sl

И аз като Меги съм "малко" краен даже понякога се чудя защо още я дъвчем тази тема Smile :)

Меги
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 2 седмици. Offline
Член от: 11/03/2009
Относно "стоенето вкъщи" и

Относно "стоенето вкъщи" и ДГ, наскоро Кристиян беше коментирал в БГмама, че не пускат децата си на ДГ, заради много конфликти, които могат да се породят там. Естествено не всички деца ги изживяват по един и същи начин, и не всички родители ще ги спестят на децата си само като не ги водят на ДГ, идеята беше по-скоро, че в типичните ДГ, не се отделя достатъчно внимание на децата и особено на конфликтните ситуации (някой ми взема играчката, и пр. ). Децата определено израстват разни типични конфликти и ако ги подминат на възрат 3 г. примерно, на 4-5 г. вече знаят за какво става дума и няма да ги изживет като конфликт...

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Димитър, дъвчем ги, защото

Димитър, дъвчем ги, защото за много от нас и за други родители, които посещават курсовете на "Естествено", ваксините са въпрос на поетапно и диференцирано решение, а не на крайно и еднозначно.

Пускам кратка справка за инфекциозните заболявания в град София за периода януари - март 2009 г.

паротит - 26 случая
рубеола - 2 случая
коклюш - 10 случая
менингококи - 2 случая
ТБК - 40 случая

Това са случаите, регистрирани в СРИОКОЗ.
Информацията е от седмичния им бюлетин, който може да се намери ето тук: http://www.sriokoz.com/?wetid=1

Когато ми остане време, ще направя такава справка за цялата 2008 година.

За съжаление информацията е много частична, защото не става ясно при какви хора и какви условия са се появили тези заболявания.

При развихрилата се туберкулоза в България напоследък аз лично не съжалявам, че детето има БЦЖ.

elenapsi
elenapsi's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 6 седмици 2 дни. Offline
Член от: 09/03/2009
Аз лично засега съм много

Аз лично засега съм много доволна и спокойна, че детето ми няма нито една ваксина. За щастие се роди в Гърция, където не бързат да ги застрелят в първите 24 часа с най-различни обременяващи съставки, а изчакват до 2 месеца преди да сложат първата ваксина.
И аз като Меги мисля и правя. Пишем му ваксините, а не ги слагаме. В крайна сметка какво се притесняват в градини и училища, като другите деца са ваксинирани и хипотетично са защитени? Обяснила съм на педиатърката ни мнението си и тя ме помоли само да обещая, че ако сме в чужбина и нещо се случи, да спомена, че не е ваксинирано. Иначе няма проблем и тя самата. Както и не сме го боцкали още за кръв. Педиатърката ми каза, че не изглежда да има нисък хемоглобин, какво повече? Детето е жизнено, няма някакви опасения засега. Единствено от любоитство ми се ще да му знам кръвната група, за да реша и с месото какво да правя.
Просто, не вярвам в защитата на ваксините. Мисля, че сриват имунитета ни. Никой не може да ме убеди, че такова малко същество трябва да бъде "заразявано" с туберкулоза насила или с каквато и да е друга болестотворна тъкан или чуждо ДНК. Мисля и живея хомеопатично, говорила съм с моя хомеопат и съм спокойна да приема и лекувам болестите по този начин. Самата аз съм учила хомеопатия и вярвам дълбоко в законите на хомеопатията и и в принципите й за здраве и болест. Миазмите, които се натрупват, имат голяма връзка с ранното "заразяване" с какви ли не болести.
Мисля, че въпросът с ваксините стои по-скоро дали се плашиш повече от болестите или от последствята на ваксината. Аз не бих могла с чиста съвест да вкарам в тялото на детето си доказано вредни и болестотворни микроорганизми. Давам си сметка, че има някакъв шанс да се разболее, но вярвам също така, че може и да се излекува.
Що се отнася до социалния аспект, не знам какво да кажа. Може би, че ако всеки се грижи за здравето си и това на семейството си, нещата ще са по-добре и на обществено равнище. Яна, колко важи ваксината за рубеола? Бременната може да се зарази от ваксиниран човек с изтекла ваксина съвсем спокойно. Освен това, ако не е била ваксинирана самата тя и е преболедувала рубеолата, няма опасност да се зарази, докато е бременна. Това си е естественият ход на нещата.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Ваксината за рубеолата дава

Ваксината за рубеолата дава +/- 15 години защита.
Моята гинеколожка в Германия ме тества за антитела и после ми направи реваксинация.
По принцип всички (и възрастните) би следвало да си правят реваксинации за рубеола именно заради бременните.

Според мен обаче ваксините наистина са социална отговорност.
Случват се разни работи. Знам, че аз виждам само екстремните случаи, но не мога да ги пренебрегна.
Дори да поемем отговорността за нашите деца, как бихме могли да поемем отговорност за здравето на другите...? Например когато неваксинирано дете зарази бременна жена или друго дете с потисната имунна система...

Винаги може да се каже, че "това е естественият ход на нещата", но аз не съм толкова в мир с Битието, че да рискувам. Защото дори 0,08% риск изведнъж стават 100%, когато става дума за твоето дете...

Не знам. Мисля си просто.

Milenag
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 48 седмици. Offline
Член от: 23/02/2009
И аз само си мисля. Далеч не

И аз само си мисля.
Далеч не знам толкова много за ваксините, колкото Валя, Мария или Ива, например, но знам със сигурност, че има вероятност ваксинирано дете, което вече носи латентно вируса в себе си, да зарази моето неваксинирано дете. Къде отива социалната отговорност тогава?

Малко да пратя темата в друга посока - имате ли разногласия с другия родител на детето относно методите, свързани с превенцията и здравеопазването? Аз например не слагам ваксини, но мъжът ми е против това мое решение, нищо, че ме е оставил да го следвам. Освен това Никола е болен сега, утре съм на хомеопат и мъжът ми отново е много против. Неприятно ми е, опитваме се да говорим, но трудно ни съвпадат мненията по тези въпроси.

Как действате в такива случаи?

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Миленче, ами следният

Миленче, ами следният сценарий - дете с потисната имунна система след костномозъчна трансплантация, се заразява с морбили (или каквото и да е) от дете без ваксинации. Сценарият е с летален край и далеч не е абсурден - в държави с по-рехави ваксинации това вече се случва.

Никого не искам да стресирам, естествено, просто си мисля разни неща и си се чудя...

По другия въпрос за съжаление нищо не мога да кажа, засега с баща й не сме имали конфликти.

валкото
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 35 седмици. Offline
Член от: 13/03/2009
Според мен страхът управлява

Според мен страхът управлява човечеството от много години насам и ни пречи да виждаме ясно нещата. Затова много се радвам на хора като Меги и съм убедена, че са прави...просто аз лично имам още "много боб да ям":))
Дъщеря ми е ваксинирана с всички задължителни ваксини. Много се радвам, че ЛЛ възпря моя тогавашен порив да и сложа и АктХиб, като каза, че децата са претоварени с ваксини и по-добре да изчакаме след годинката, ако толкова държим. След годинката вече бях на съвсем различно мнение:)
Малкият има ваксините от родилния. За сега е освободен от ваксини от комисия за 12 месеца. Честно казано, надявам се нещата да се раздвижат и ваксините да станат препоръчителни.
С таткото сме на едно мнение, нямам и никога не сме имали разногласия по въпроса. Той е дори по-убеден и от мен.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
То от АктХиб след годинката

То от АктХиб след годинката няма смисъл. Това е най-честият причинител на менингит при малки бебета. После го карат като настинка.

Мен не ме е страх от болестите толкова, просто се опитвам да разбера за себе си кое намирам за разумно.
Нампример, ако не си ваксиниран и не изкараш ММР в детските години, после вече много тежко се карат.
А има и деца/други хора с компрометирана имунна система, които ако се заразят, може за тях да е фатално. Тогава пак ли "това е естественият ход на нещата"?

валкото
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 35 седмици. Offline
Член от: 13/03/2009
Ако знаеш колко хора слагат

Ако знаеш колко хора слагат АктХиб след годинка....ужас!

Аз не съм убедена, че ваксините предпазват. Така че това, че съм ваксинирана не значи, че няма да заразя някой с компрометирана имунна система. Това е, обаче при положение, че вярваме в теорията за заразяването и приемаме концепцията на официалната медицина за здраве и болест. Ако не... нещата изглеждат по съвсем различен начин.

За ММР не е ли възможно да се ваксинира след определена възраст, ако не са изкарани?

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
За ММР - възможно е, разбира

За ММР - възможно е, разбира се. Аз така мисля да направя - да я отложа.
Ако ваксините не предпазваха, защо след въвеждането им рязко спада заболеваемостта? (Знам, че роля играят и подобрените хигиенни условия, и жизненият стандарт, НО навсякъде, където повече хора отказват да ваксинират, заболяваемостта отново се покачва...)

NB! Наистина не мога да кажа, че съм про- или анти ваксините. Просто нещата не ми се струват еднозначни. Затова ми е интересно какво имат да кажат тези, които са категорични в решението си.

валкото
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 35 седмици. Offline
Член от: 13/03/2009
Статистиките се манипулират

Статистиките се манипулират - волно или неволно. Анализът на резултатите също е много важен и винаги се прави в полза на поръчващия проучването. Привържениците на ваксините вадят едни статистики, противниците - други. Няма начин да разбереш кои са "истиските". Има достатъчно "доказателства" и за двете тези.

Избягвам да съм крайна в каквото и да е. Към момента смятам, че ваксините не са добро решение за здравето. За по-нататък не мога да гарантирам, че няма да променя мнението си Smile

Аз започнах с въпроси от сорта:
- Защо се ваксинират бебета против тетанус? Каква е вероятността бебе, което не ходи, живее в добра среда и за което се грижат добре, да хване тетанус? Ами никаква! После... защо правят тетанус на 5/10 години, а ако стане инцидент пак ти бият ваксина, защото си бил ваксинирар отдавна?
Преболедуването на тетанус не дава имунитет. Как ваксината го прави тогава?

- Коклюшът е опасна болест за бебета до 1 год./ако греша, ме поправи/. После е съвсем лечим, макар и неприятен. защо се ваксинира с/у коклюс и след това? И като се ваксинира, защо непрекъснато има болни деца от коклюш, които са били ваксинирани?

- Шарките ги обсъждахме вече... Брат ми се разболя от морбили 2 седмици след ваксинация. Това за мен си е чисто заразяване. Дали щеше да се разболее, ако не бяха го ваксинирали?! Само Господ знае.
Знам, че ваксината срещу морбили се прави най-вече, за да предпази от паненцефалит. За мен няма ясни доказателства, че паненцефалитът е свързан точно с прекарано морбили преди 30 години. Това са догадки. Не отричам, че може и да е така, просто няма начин да се докаже. Освен това има достатъчно данни за хора, заболели от паненцефалит, които не са карали морбили и са били ваксинирани срещу морбили. Т.е. ваксината, дори да предпазва от морбили, много вероятно не предпазва от паненцефалит....или пък двете нямат нищо общо.
- има и други, ама децата станаха и ще спра до тук:)

Това ми бяха първите въпроси, на които не получих някакви обнадеждаващи про-ваксинни отговори. После продължих да ровя и вече имам доста по-ултрас мнение по въпроса за ваксините.

Освен всичко друго, въпросът има и духовна страна...

Та така... сложна работа

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Никоя от настоящите ваксини

Никоя от настоящите ваксини не дава 100% имунитет, нито пък доживотен. Повечето се нуждаят от бустър след известно време, обикновено 10-15-20 години.
Аз съм ваксинирана срещу ММР, но на 24 години нямах достатъчен титър на антитела против рубеола. Предполагам, че ако ми се изследват титрите за другите шарки, също няма да са достатъчни.
Зависи и от партидата на ваксината (през 70-те е имало неефективни партиди ММР), зависи и от индивидуалния имунен отговор на всеки човек.
Като се върна на работа, трябва да си направя бустър за Хепатит Б, защото вече са минали близо 10 години, а аз работя в рискова среда.

Вероятността бебе да хване тетанус, е нищожна, действително. Няма обаче монокомпонентна ваксина против коклюш или дифтерия, съответно се слага тройната. Така или иначе, когато детето проходи, всичко се случва... в нашето семейство се ходеше средно 10 пъти годишно в спешното - с ръждясали пирони, забити в крака, с разбити глави, с каквото се сетиш... градската среда е много гадна, има много строежи, децата играят там, не можеш да ги опазиш от всичко...

По идея обаче бустърът, който се слага при инцидент, трябва да е достатъчен, за да те предпази.
Така че по въпроса с тетануса съм склонна да се съглася, че може би рутинната ваксинация не е оправдана.

Остава обаче въпросът с коклюша, който е животозастрашаващ за бебета и супер неприятен и за по-големи хора. Реваксинират, защото ефектът от ваксината отслабва, за да са предпазени най-малките бебета.

Възможно е брат ти да се е разболял от морбили именно поради ваксинацията, възможно е обаче и да се е заразил в "прозореца", който се получава между ваксинацията и разгръщането на имунната реакция. Наистина никога няма да знаеш.

Ваксината против морбили се прави не само заради паненцефалитът, който е супер рядко усложнение на прекарана шарка, но и заради по-тежкото боледуване в по-зряла възраст. Морбилите са летални в 1 от 1000 случая.
Иначе и самата ваксинация може да се усложни с паненцефалит (процентът е г/д същият (нищожен) както след боледуване).

Интересно ми е да си поговорим и за духовната страна на въпроса...

Milenag
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 48 седмици. Offline
Член от: 23/02/2009
Общо взето, много зависи от

Общо взето, много зависи от настройката, с която човек чете и търси инфо за нещата. Ето например, книгата на д-р Боб Сиърс ПРО ваксините е много, много хубава, много убедителна, много уважаваща мнението и възгледите и на родителите, които са АНТИ ваксините. И все пак мен не ме убеди, че трябва да слагам ваксини в момента. Може би, в някакъв момент, ако Никола не преболедува заушката като дете, ще му сложа такава ваксина в пред-пубертетна възраст, за евентуално предпазване на фертилността му. Но все още не съм проучила достатъчно въпроса, просто давам бегъл пример, за да покажа, че моето мнение не е супер крайно и също подлежи на промяна.

Някак вътрешното ми усещане за нещата обаче, когато се размислих изобщо за ваксините, беше доста категорично - че не бива да обременявам детето с ваксини и зорлем да го заразявам с неща, които може и никога да не срещне. Аз самата отдавна не съм пациент на конвенционалната медицина, не пия такива лекарства и имам особено мнение по въпроса за тази медицина (Яна, с уважение към теб!). И в този смисъл информацията, която съм търсила и чела, винаги е била КОНТРА ваксините. Просто за такава информация бях готова, това исках да чуя/прочета.

Иначе за духовната страна, може би Валя има предвид и ГНМ...много логика има и в нея, но аз още съм доста в началото на познанието си за нея.

Яна
Яна's picture
Потребитля е offline. Последно видян преди 7 years 9 седмици. Offline
Член от: 25/02/2009
Аз съм доста "алтернативно"

Аз съм доста "алтернативно" настроена (не само по отношение на медицината), но ГНМ хич не ми е симпатична. Лично мнение. Хомеопатията ми харесва много повече.

Конвенционалната медицина е необходима на много хора, на други съвсем не е - просто за всеки влак си има пътници, едни са готови за едно, други имат нужда от друго. Но когато супер-алтернативната ми приятелка падна от лифта в Драгалевци и си счупи прешлен и си натроши глезена, нямаше как да мине с хомеопатия. Аз затова съм и фен на спешната медицина, де. Най-смислена ми се струва.

Моята теория (или разбиране) е, че колкото по-чувствителен (или "духовно развит" с цялата условност на това понятие) е човек, толкова по-рано усеща проблемите/конфликтите/неравновесието и толкова по-рано може да вземе мерки, за да не се стига до физическо заболяване, което е вече от немай къде, най-грубото проявление на проблема в материалния свят.
Чудесно, обаче 80% от хората изобщо не са чувствителни по този начин и конвенционалната медицина си е точно за тях - и те имат нужда от помощ. Ако това им отключи някакъв процес на осъзнаване - супер, но ако не им отключи, пак трябва да има кой да се погрижи за тях.

Освен това, обаче, мисля, че има нещо, което е извън нашия контрол - "Божа работа" или карма, или както и да го наречем.

В този ред на мисли, ваксините вероятно никого от нищо не предпазват (в по-глобален план), но аз се чувствам по-спокойна от наличието им. Един вид ми дават усещането, че имам някакъв контрол над нещата, дори и това усещане да е по-скоро илюзорно. Понеже не смятам, че съм достатъчно възвишена, за да мога да се осланям само на Божията промисъл.

валкото
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 35 седмици. Offline
Член от: 13/03/2009
Не, нямах предвид ГНМ Много

Не, нямах предвид ГНМ Smile
Много ми е сложно да го обясня кратко, но ще пробвам...
Има закони - природни или Божии/кой както иска да ги приема/, които човек нарушава все повече и повече. Балансът е сериозно нарушен и ние хората вместо да се опитаме да го възвърнем, се опитваме да поддържаме статуквото с всички сили, да "ремонтираме" нещата с цел да запазим дебалнсирания си начин на живот. Конвенционалната медицина е много силен пример в тази посока. А ваксините пък са венецът на тази концепция за победа над природата. Убедена съм, че човек е създаде съвършен и няма нужда от подобрения. Има нужда да се обърне към себе си, т.е. към Бог и законите, които управляват съществуването.
Болестите се случват в организма по определен начин и той има своя смисъл. Този начин със сигурност не е чрез игла и директно в кръвта. Съвършенният ни организъм не е създаден да се защитава от този род агресия. Макар, че след толкова години ваксинация, може би се е адаптирал:))

Аз също смятам спешната медицина за голямо постижение и никога не съм я отричала. Хирургията, използвана правилно, също не бих могла да отрека. Все пак не съм тотално "изкукала":)))

Но има и друго...Ваксините, фармацефтичните копании и т.н. съществуват, а щом съществуват, сигурно имат своята роля... за добро или за лошо/според виждането на всеки/.

валкото
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 35 седмици. Offline
Член от: 13/03/2009
Попаднах на интересна

Попаднах на интересна статия:
http://www.becomehealthynow.com/article/bodyimmune/1142/

Дългичка е, обаче....

bbq
Потребитля е offline. Последно видян преди 10 years 31 седмици. Offline
Член от: 14/06/2009
(No subject)

 
ВАКСИНИ (В.) И ИМУНИЗАЦИИ (И.)
 
Ефикасността им е мит.
Епидемиите следват цикли, които не се влияят от имунизирането (И.).
75% от заболелите от дребна шарка през 1989г. са били ваксинирани. Освен това дребната шарка е обикновена болест и не изисква В. За много други болести този % е около 50 (50% от ваксинираните все пак са се разболяли).
В. не предпазват, а повишават риска и дори самите те могат да предизвикат епидемии.
Заболеваемостта рязко скача след В. Вредата е явна, но статистиките се манипулират. Променят се и дефинициите за "разболял се" и за "епидемия", предефинират се/кръщават се някои елементи от болестта като други болести. Усложнения и смъртни случаи след В. се класифицират в друга категория. Резултатът от аутопсиите се фалшифицира, истината се потулва.
В. не създава траен имунитет, какъвто е резултатът от естествено прекараното заболяване.
В. лъже тялото да създаде антитела, но това е само един от аспектите на комплексния имунен отговор и не е сигурен крайният резултат.
Имунитет, изграден след изкарана болест, е сложно явление, включващо много органи и системи и не може да се наподоби само чрез изкуствено стимулиране образуването на антитела.
След В. понякога имунитетът може да нарасне, но цялостният имунен отговор може да се влоши значително и организмът да стане податлив на много повече инфекции.
След И. децата започват често да боледуват, появяват се хронични заболявания.
В. не имунизират достатъчно ефективно, а сенсибилизират - организмът става по-чувствителен (по-приемлив) към конкретната болест, както и към други болести.
Имунната система разпознава своето от чуждото. Но В. се вкарва директно в кръвта и така тялото няма възможност да реагира и да се защити по нормалния и ефективен за него начин, а вирусите имат пряк достъп до вътрешните органи, клетки и тъкани. Това обърква имунната система. Тя вече не може да разпознава кое е "свое" и кое - "чуждо". Остават 2 възможности:
- Организмът да занижи защитните си сили (да толерира чуждото като свое) и да стане по-податлив на инфекции, или
- Тялото да атакува собствените си клетки и тъкани, което води до автоимунни заболявания.
След В. настъпват (често невидими) хронични имунологични и неврологични проблеми, така че втората и третата доза В. отключват заболяването. След началото на В. зачестяват рязко следните болести: алергия, автоимунни и хронични заболявания, атрофия на тимусната жлеза, която е важен елемент от имунната система.
Извод: Трябва да повишаваме имунната защита на организма чрез природни методи, а не чрез вкарване на патогенен щам в здрав човек, който може да е напълно невъзприемчив към тази болест.
Хигиена, хранене и стрес са имуномодулатори. Повечето болести са резултат от замърсена физическа, политическа, икономическа, обществена, семейна, индивидуална психологическа среда. Проблемът изобщо не е чисто медицински.
Имунната система на детето се формира и чрез кърмата на майката - за всички болести, които майката е преболедувала или е наследила имунизация. Ето защо кърмените деца боледуват по-рядко и по-леко. Детето постепенно реагира на бактерии по кожата, дихателния път, червата, на вируси, паразити, и така имунната му система укрепва. Ако детето се гледа "в клетка" имунната му система остава слаба. Потискането на отговора на имунната система на типични детски болести не позволява нормалното развитие на защитните механизми на децата, и после те имат по-тежки, хронични проблеми. Например противо-температурните лекарства удължават боледуването и възникват усложнения. Най-бързо се оправят децата когато болестта е оставена на своето естествено развитие.
Във всеки човек има различни патогенни микроорганизми, но болест възниква едва след психически стрес - организмът отслабва и болестотворните бактерии преодоляват защитата му и се развиват свободно.
Ако имунната система не се упражнява чрез срещата си с различни антигени, тя постепенно отслабва. Детските болести са полезни - защитната система на организма се развива правилно, докато И. нарушават този процес.
Болестите пречистват организма и той си оправя и други проблеми, освен конкретното заболяване.
Колкото повече потискаме работата на имунната система чрез лекарства и В., толкова по-сериозни са следващите му заболявания.
В. може да доведе до развитие на "бавни" вируси и съответно - до хронични заболявания. Ненужното прилагане на антибиотици и кортикостероиди допълнително утежнява положението.
Най-добре е детето да преодолява болестите си със собствените си сили.. Така то става устойчиво за цял живот. Естествено-придобитият имунитет е много по-съвършен. Детските болести са абсолютно необходими за развитието на имунната система.
В. разболяват, а не защитават. Те са глупост, базирана върху страха от болести. На туй отгоре лекарите не дават или и те нямат информация как наистина да се предпазим от тези заболявания.
В. е измама и икономическа конспирация.
И. рушат генетично придобитата имунна компетентност на човешката раса и самата биологична цялостност на човечеството.
Например епидемиите от чума се дължат на силен спад на психическото състояние на хората - обзема ги отчаяние и те се предават, като по този начин губят (деактивират) своите защитни сили. Който не се е отчаял се е излекувал.
Единствената безопасна В. е тази, която никога не е слагана. Детските В. носят повече вреда, отколкото полза. В. водят до енцефалит (възпаление на главния мозък). Вие решавате дали да В. децата си.
Само 10% от хората докладват за страничните ефекти от В. През 1986г. се създава "Програма за компенсиране на щетите от В." (VICP), която вече е изплатила > 1млрд.$ за увреждане и смърт от В., и има заведени още хиляди съдебни дела. Но на обществеността се внушава, че ползите от В. превишават рисковете. Хората се В. главно под натиск и поради умело насаждане на страх от определени болести - създава се впечатление за неотложност на ситуацията.
Поддържа се прилагането на дадена В. дори когато многократно е била дискретирана, и се заглушава всячески гласът на образованите и разумни инакомислещи.
Създаден е митът за "страшните" детски болести, които всъщност са съвсем невинни и полезни за развитието на имунната система. Чрез В. в оформящия се детски организъм се вкарват токсични коктейли. Смъртността от И. на децата в САЩ е 10 пъти по-голяма от смъртността от самите заболявания. В старите учебници детските болести са описани като доброкачествени, а в новите - като опасни и изискващи В.
Бълват се все нови В. (просто бизнес) и никой не изследва страничните ефекти, статистиката и алтернативните методи. Така джобът на М. се пълни за сметка на здравето на хората и на влошаващия се генофонд на човечеството.
Често самата В. отключва заболяването. На някои В. пише, че са заразни до 1 месец след инжектирането. Децата на ваксинирани майки боледуват по-често от болестите, за които майката е В. Явно е че при ваксинирана майка, на детето не се предава никаква защита.
Ежегодните противогрипни В. са най-големият фарс. Естественото прекарване на грип води до изработване на трайна имунна защита срещи този и подобни на него вируси.
Ваксината против рубеола спомага за артрит и болки в ставите.
В. против заушка (паротит) при деца протича доброкачествено, но при младежи и възрастни може да доведе до възпаление на тестиси/яйчници и дори до смърт.
Комбинираната В. морбили-заушка-рубеола þ глухота и др.
Една от най-токсчните и опасни В. е дифтерия-тетанус-коклюш(магарешка кашлица) þ мозъчни увреждания + детска смъртност. "Не бих дал това дори на своето куче" - американски лекар. Една от 750 И. води до трайни увреждания.
Хепатит-В - от него боледуват наркомани, хомосексуалисти, така че И. на бебетата през първите 24 часа от живота им, както и на 1-я и на 6-тия  месец са напълно излишни. Тази В. се отглежда в яйчниците на китайски хамстери þ може да увреди плода, зрението, ставите, паметта и репродуктивните възможности. Може да демиелинизира (разлага миелиновата обвивка на невроните), разстройва умственото развитие на детето, аутизъм, забавено развитие, диабет, астма, зрение, слух, проблеми в поведението, неврологични увреждания, хронични заболявания. Тази В. е насилие спрямо развиващата се имунна система на новороденото. И резултатът е - децата заболяват все по-често, 3 пъти по-често. Е, ще защитаваме ли конвенционалната имунизационна философия или ще отстояваме смело здравето и благополучието на децата ни?
В. против едра шарка (вариола) води след време до възникване на епидемии с много висока смъртност. Тази В. има мутагенен ефект върху човешките хромозоми þ податливост на туберкулоза (поради силно отслабена имунна система).
Когато даден вирус циркулира с години всред дадена популация - се развива колективен имунитет и заболяването притича все по-леко. Освен това вирусите лесно мутират, а и се разпространяват и в животни, докато В. не дават траен ефект þ В. са безсмислени.
Епидемиолозите трябва да целят не В., а подобряване качеството на живота.
Още преди 1 век хомеопатията предлага превантивни средства при различни инфекциозни заболявания, и тези средства нямат странични ефекти.
Задължителното В. е медицински геноцид. Да приемаш в тялото си ваксини, направени от болна тъкан и болна кръв е насилие над Божествения закон и в много по-голяма степен е причина за възникване на болест, отколкото за лечение. Чрез В. замърсявате невинната плът на вашите деца и компрометирате здравето им, след което ги пращате в училище, за да продължи там разрушаването на тялото, ума и духа.
Днес почти всички заболявания (на тялото и ума) са резултат от Ф.(фармацевтиката). Много "свободни" страни са подложени на М. диктатура и хората в тях са все повече болни. Страна направила В. задължително не е свободна, това е страна от зомби правещи това, за което ги принуждават чрез заплахи корпорациите, които чрез тях трупат печалби. Всички В. трябва да бъдат прекратени и всички жертви да бъдат компенсирани. Вместо да лекува, ортодоксалната М. сътворява все повече и все по-ужасни болести.
Няма нито 1 доказателство, че В. някога са предотвратили някое заболяване.
Деспотичната задължителност на В., въвеждана от правителствата ръка за ръка с М., е историческа трагедия.
Всяка В. съдържа вредни за здравето вещества, които са най-малкото алергени за човешкия организъм.
Вирусите прехвърлят генетична информация (РНК или ДНК) от болния в здравия организъм и части от генома на човека могат да се изменят. Съществуват "скачащи гени" - ретротранспозони = подвижни генетични частици, които съществуват в различните видове животни. Те лесно се рекомбинират с ДНК-фрагменти от вируси във хора и животни, и образуват нови хибридни ДНК-молекули. þ Вирусите са генетични послания, които могат да препрограмират човешките клетки. Ваксините са си чисто биоинженерство, практикувано при ваксинирането. Ваксините предизвикват генна мутация или могат да остават задълго латентни и при стрес или заболяване да предизвикват автоимунен процес. Няма нищо здравословно в тези адски коктейли.
Ваксините могат да са заразени и с животински вируси, след като ги отглеждат в животни. þ По-късно се развиват допълнителни болести. Комбинираните В. дават възможност на различните вируси в тях да се рекомбинират и да дават нов щам. Вирусите от В. могат да се рекомбинират и с различни други вируси в човека. Така възникват нови патогенни организми. Някои вируси от В. мутират във вирулентни (отровни, болестотворни) форми. Вирус от В. може да персистира (да продължи да живее) с години, преди да се прояви.
"Луда крава" = болест на Кройцфелд-Якоб - бавно се разрушава нервната система.
Всяко американско дете още до започване на училище вече е получило 33 дози от 10 вида В.           И в България ситуацията не е много по-различна.
Някои В. водят до диабет чрез разрушаване на клетките на Лангерансовите острови в панкреаса и чрез автоимунен процес.
Диабетът (в САЩ) е втората причина за слепота, седмата - за смърт, и основна причина за бъбречна недостатъчност.
Хората от различните раси и култури реагират различно на В. Например 50% от аборигените в Австралия умират след В. поради недостиг на витамин С. Следователно за да се спрат епидемиите трябва да се подобрят условията на живот, а не хората да се В.
Дислексия = лоша способност за четене = аутизъм = неврологично увреждане. Първите случаи възникват след въвеждане на масовите И. в САЩ. В момента в Йоркшир, Англия 1 на 60 деца развива аутизъм.
И. води до развитие на социопатни личности. Това е така, защото И. водят до увреждане на мозъка (разрушава се миелиновата обвивка на невроните). Така възникват енцефалит и поведенчески проблеми. Според това какви части от мозъка се засягат клиничната картина е доста разнообразна = сума от психически и физически отклонения, които могат да се проявят след години. Умствените способности (особено математическите) на учениците в САЩ спадат, и се правят все по-лесни изпитни тестове за да не се закрият училищата. Възниква "синдром на дефицит на внимание с хиперактивност" = разсеяни, нетърпеливи, липса на морален самоконтрол, несръчност. þ Лекарите приписват антидепресанти, транквилизатори и т.н. þ и от това учениците стават още по-зле.
% на левичарите е нараснал значително.
Злоупотребата с медикаменти води до употреба на цигари и наркотици.
Развитието на миелиновата обвивка на невроните продължава до 15-годишна възраст и В. пречат на този процес. Миелин = липидни вещества (холестерол, фосфолипиди, цереброзиди). Миелинът се образува от Швановите клетки, които обвиват невроните. (Мелинът е изолацията и защитата на "електрическия кабел" - неврона.) Полиомелит = разрушена миелинова обвивка в различни участъци на нервната система.
90% от малолетните престъпници в САЩ имат дислексия. Неспособността за успешно взаимодействие с обществото поражда агресия = социопати.
От 1970г. до сега броят на затворниците в САЩ се е удвоил. Значително е нараснал броят на убити, непознати (за убиеца) хора. Повечето от хората в затворите имат мозъчни увреждания. Трите социални проблема на САЩ са:
- колапс на образователната система;
- наркотици и медикаменти;
- насилие,
и се дължат на постенцефалитен синдром след серия И. Родители, осиновили деца често влизат в затвора след като, увредени от В., децата им вършат престъпления.
Понастоящем се разработват около 250 нови ваксини като 100 от тях са вече в клинични изпитания.
В САЩ има компютърна система за следене на В. и при отказ - следват репресии (откази за записване в учебни заведения, откази на застраховки и т.н.).
Само 1 фирма за 1 година от продадени ваксини печели 1 млрд$. Пускат се слухове за грипни епидемии с цел промоция на нови В.
Вирусите безобидно виреят в птиците, но в свинете те мутират.
Най-смъртоносните щамове са лабораторен продукт: през 1918г. - испанският грип = секретен биологичен експеримент; през 1957 - азиатският грип; през 1968 - хонгконгският грип.
От 2000 г. в България са задължителни следните И. : туберкулоза, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, морбили, заушка, рубеола, вирусен хепатит-В.
(Туберкулозата е болест на лошите условия на живот: глад, лоша хигиена, алкохол, наркотици, диабетици.)
В. = средство за тайно, насилствено намаляване на населението на Земята.
От няколко десетилетия е лансирана В. против забременяване под егидата на СЗО (Световната здравна организация). Приложена е масово в Никарагуа, Филипините, Африка. Тази В. представлява          В. против тетанус + човешкия хормон ХГТ (хорионгонадотропин) от хипоталамуса. Този хормон осигурява нормалната бременност, освобождава други хормони и така подготвя лигавицата на матката за имплантиране на оплодена яйцеклетка. Чрез комбинацията му с В. за тетанус организмът се заблуждава и изготвя антитела не само срещу тетануса, а и срещу хормона си. þ
Възниква въпросът СЗО здравна организация ли е всъщност. СЗО е в съюз с: ООН + Световната банка + Съвет по населението + Фондация "Рокфелер" + Всеиндийски институт по М. науки + голям брой университети + организации, спонсорирани с обществени средства + Национален (на САЩ) институт по здравето на децата и човешкото развитие + Международен център за научно-изследователска работа и развитие + Фондация "Форд" + Северно-европейските държави. СЗО започва "специалната си програма" за демографски контрол през 1972 г. и до края на 1993 г. е усвоила 300 млн.$ за научно-изследователска работа. От тях 1 млн.$ са потребени за разработването на контрацептивни В.
Контрацептивните В. използват имунната система на човека за да предизвикат образуването на антитела срещу определени хормони и вещества, участващи в процеса на възпроизвеждането. За да излъжат организма прикрепват хормона към чужда субстанция. (До сега са разработени поне 6 такива ваксини.) Но цялата ендокринна система нарушава функците си. þ Дават се синтетични стероидни хормони за туширане на страничните ефекти. При жените изкуствено се провокира менопауза. Повечето В. са за жени, защото менструалният цикъл е по-лесен за повлияване. За да се удължи действието на В. с ХГТ, бета-ХГТ гени са прехвърлени на вирус от едра шарка, който се репродуцира в организма.
Резултати от контрацептивните В.: автоимунни заболявания (2/3 от болните са жени); кръстосана реактивност = изработените от организма антитела засягат и други хормони с подобна на ХГТ структура; непредсказуеми странични ефекти. Съществуват възможности В. да се назначава без знанието (съгласието) на жената. А ако жената все пак забременее - много голям е рискът за увреден плод.
Робърт МакНамара, бивш президент на Световната банка, бивш държавен секретар на САЩ, дал заповедите за бомбардировките над Виетнам, казва: "Трябва да се вземат драконовски мерки за демографска редукция, срещу волята на населението. Намаляването на раждаемостта се оказва невъзможно или недостатъчно. Значи трябва да се повиши смъртността. Как? Чрез естествени методи: глад, болести, ...".   þ   Става ясно че В. са превърнати в биологично оръжие за целенасочен геноцид.
През 1960 г. ЦРУ разпръсва огромно количество вируси в река Конго. И това го прави шефът на националния институт по рака.
Пускат се слухове за епидемии (псевдоепидемии) и после се експериментира със всякакви ваксини върху голям брой общности.
През 1994 г. - натиск за В. в Квебек, Канада с цел изтребване на големия брой индианци, отстояващи своята независимост и култура.
През 2000 г. - новата В. срещу пневмококова пневмония включва в същност 7 различни ваксини и се инжектира на тъмнокожите и туземните индианци в САЩ = целенасочен расов геноцид.
И финансирането на този гигантски бизнес - най смъртоносното оръжие (В.), става с нашите пари и с нашия живот. Ние носим отговорност, приемайки и одобрявайки И. и у нас и в чужбина.
През последните 50 години, чрез обмислено и съзнателно вкарване на биологични токсини в човешкото тяло, човечеството се тласка към инволюция (болести, намаляване на умствените способности, престъпност) - така то става контролируемо, най-вече чрез поддържане на конфликти. þ Резултатите са огромни печалби + геноцид, деградация на обществото, спиране на планетарната еволюция.

Mina_Parcheva
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 41 седмици. Offline
Член от: 14/04/2009
Съгласна съм с валкото.

Съгласна съм с валкото. Организмът ни е създаден съвършен и ако нас ни мързи да го поддържаме в това му състояние, ако ще и всички ваксини да му се бият и всякакви най-скъпи хапчета да се пият, ефектът ще е нулев. Не знам защо, но явно хората не си задават въпроса - ами щом ваксините са толкова "полезни", как са живяли и оцелявали хората без тях (когато още не са били създадени)?! Напоследък забелязвам, че колкото повече се отдалечавам от традиционната медицина, толкова повече ме заливат с нейните безумни твърдения. Отдавна съм разбрала нещо за себе си и то е, че докторите и фармацевтичните компании нямат никакъв интерес да излекуват напълно хората - нали след това те ще останат без хляб!
Съгласна съм с Меги за избягването на ваксинациите (в този ред на мисли - Меги, как намери кой да ти подпише фалшив имун.паспорт? Smile )
Има вече толкова информация, че за мен е престъпление човек да я пренебрегва. Лично за мен нещата започват доста по-отдалеч - СТРАХОВЕТЕ! Това е може би най-големият бич на хората според мен. От там идват повечето ни неприятности. Вече видях, че филмът Vaccination е даден като линк. Има и доста други публикации+че и в бг мама намерих тема, в която жени се оплакват от негативните последици от ваксинирането на децата им. И все пак подкрепям идеята за информиран избор (съгласие или отказ). Всеки има различен начин на мислене и трябва да има право да действа според него.

валкото
Потребитля е offline. Последно видян преди 8 years 35 седмици. Offline
Член от: 13/03/2009
Аз напоследък си мисля друго

Аз напоследък си мисля друго нещо относно ваксините... което и Яна спомена по-горе...
Дали пък поколения наред с този начин на живот и с ваксини не са ни направили неспособни на собствена защита. В смисъл...няма стаден имунитет, организмът ни не функционира, както би следвало... Има изследвания, които показват, че ако една популация не се е срещала с дадена болест, тя бива поразена по-тежко. Тогава, ако спрем да се ваксинираме и започнем да си боледуваме от болестите, най-вероятно няма да са толкова безболезнени нещата. Като сложим и това, че лекарите "са забравили" да лекуват болестите срещу, които има ваксини и дори трудно ще ги разпознаят, защото не са ги срещали + че поради липса на тези болести, лечението им не се развива от години...
Такива неща ми се въртят из главата....