Есенен еко празник

Време: 
11/10/2009 - 11:00 - 13:00
Място: 
Борисовата градина

Шестстотин лева за благотворителна кауза събраха съмишлениците и гостите на Есенния еко празник на Сдружение „Естествено”. Празникът се проведе на 11 октомври, в неделя, на Лятната естрада в Борисовата градина. Парите бяха дарени за каузата на Поли с рядката диагноза плацента перкрета и новороденото й момиченце Паола. Кампанията по набирането на средства е приключена, а повече за тяхната история можете да прочетете на http://help-polly.info/. От благотворителния базар се събраха и много бебешки и детски дрехи, играчки и аксесоари, които ще бъдат предложени на домове в нужда.

Посланието на еко празника беше "Да опазим природата, като намалим потреблението". Невероятно е колко много неща купуваме за нашите бебета и деца – дрехи, играчки, всевъзможни аксесоари и какво ли още не! А дали всички те са ни необходими? Рядко се замисляме, че нашето потребление нанася щети не само на семейния бюджет, но и на околната среда. Всъщност има много неща, които можем да направим за нашите деца сами с подръчни средства или да закупим втора ръка. Да не говорим за това колко много неща изобщо не са необходими, ако се практикува привързаното родителство.

Освен благотворителния базар, програмата на празника включваше арт работилница за играчки от подръчни материали. Децата заедно със своите родители изработиха истински произведения на изкуството от на пръв поглед непотребни неща - бутилки, кашони, опаковки, а също и от естествени природни материали – кестени, жълъди, есенни листа и други. Авторите на най-оригиналните творби получиха подаръци. Много желаещи събра и музикална работилница - децата пееха, танцуваха и искрено се забавляваха. В края на празника наградихме победителите във фотоконкурсите - «На почивка с деца» и «Незабравимото първо кърмене».

Снимките от празника можете да разгледате тук.

Благодарим на всички, които помогнаха това събитие да се осъществи - на Столична община за любезното съдействие, на нашите партньори - Спелта, Естествени идеи, Биозона и Алекс Тойс, предложили много награди и изненади на гостите и участниците конкурсите, на нашите приятели - Бебешката музикална работилница, Ри Ри Ра Стая за игра, Плейцентър Приятели и Магазин Еко Хенд, които направиха празника по-весел, по-шарен и по-цветен, както и на всички, които се включиха в благотворителната ни акция!