http://www.continuum-concept.org/

Официален сайт на Жан Лидлоф - автор на книгата "Как да отгледаме щастливо дете". В нея авторът разказва за важността от естественото възпитание на бебето: за съвместния сън, за носенето на ръце, а също и за дружелюбното и спокойно племе екуана, близко до естествения живот.

http://www.askdrsears.com/about.asp

Сайтът на американския педиатър Уилям Сиърс и съпругата му Марта Сиърс - родители на осем деца и автори на редица безценни книги за бременността, раждането и отглеждането на детето.

http://www.attachmentparenting.org/

Сайт на Attachment parenting International - за всичко, свързано с привързаното родителство. Статии за кърменето, съвместния сън, раздялата, привързаността, дисциплината, баланса и образованието.

http://www.alternativebaby.net/

Статии за привързанотото родителство, носенето на бебето в слинг, кърменето, естественото раждане, съвместния сън и други.

http://www.blizodobebeto.com/

Сайтът на Василена Доткова, написала книгата за родителство в хармония с природата "Близо до бебето" и още много интересни текстове, които си заслужава да прочетете.

http://priateli.info/

Сайтът на Плейцентър "Приятели" - за родители, които искат пълноценно да участват в живота на децата си.

http://nel-anel.blogspot.com/

Природата и аз. Този блог е посветен на здравословния и екологичен начин на живот, духовното израстване, себепознание и емоционално здраве.

http://www.homeschoolingbg.com/

Училище в дома - българският сайт за домашно образование.

http://www.self-help.bg/

Списание SELF-HELP обхваща теми от психология, философия, нутриционизъм и диетология, източна философия и западни научни изследвания, personal development и self-help литература. Всичко, до което е достигнала съвременната цивилизация, за да повдигне качеството си на живот и да се чувства по-добре в тялото, психиката и средата си.