Статии

Азбука на кърменето

Автор: д-р Гру Нюландер

През март на българския пазар се появява една дългоочаквана книга - "Азбука на кърменето" на д-р Гру Нюландер. Книгата е много практична, базира се на резултати от голям брой изследвания и анализи, както и на дългогодишния опит на авторката.

Консултативен кабинет по кърмене - подкрепа за майките

 

От три години в София функционира Консултативен кабинет по кърмене към СБАЛАГ Майчин дом. Съществуването му е истинска ценност за кърмещите жени. Защото макар че кърменето е естествен процес, майките често срещат трудности и имат нужда от подкрепа и компетентен съвет.

Кърменето е зелено

Бояна Петкова

Кърменето е полезно, безплатно и лесно достъпно. Производството на майчино мляко не изисква сложни технологии. Всъщност кърменето е един от най-зелените жестове, които можете да подарите не само на себе си и на своето бебе, но и на цялата планета.

Кърменето като част от живота ни

Олга Дукат

Винаги съм искала да кърмя колкото се може  по-дълго, но се чудех какъв ще бъде животът ми през първите месеци или дори години след раждането. Има няколко неща, които направиха кърменето удобно и приятно и които искам да споделя.

Кърмене след секцио – най-добрият старт за мен и детето ми

Елена Кръстева

Трогателен разказ на майка, която въпреки тежкото раждане е успяла да преодолее трудностите и да се наслади на кърменето. Илюстриран със снимки на най-удобните пози за кърмене след секцио.

Кърменето – начало на здравословното хранене

Христина Янева

Кърмените бебета са моделът за здраво и добре развиващо се дете - в сравнение с него децата, хранени с адаптирани млека, по-често имат наднормено тегло, по-често боледуват и имат повече проблеми с храносмилателната, дихателната, сърдечно-съдовата система.

Практичното кърмене

Христина Янева

Съвременната майка не прилича на майка си и още по-малко на своята баба. Затова понякога изглежда трудно човек да си представи как може да съчетава кърменето с нещата, които би искал или се налага да прави в динамичното си ежедневие.

Геройство ли е кърменето

Емилия Славова

Когато една българска майка обяви, че кърми детето си повече от четири или шест месеца, често може да чуе коментари от рода „Ти си майка героиня.” Геройство ли е обаче кърменето?

Кърмето навън: нормално, естествено, право на всяка жена

Емилия Славова

Много кърмещи майки, които са се преборили успешно с началните проблеми на кърменето, изведнъж се сблъскват с друга трудност: кърмене извън дома. И макар че никоя майка не би се прибрала в къщи само за да предложи биберон на бебето си, много кърмещи майки се чувстват притеснени да предложат гърда със същата лекота.

„Виртуалните” кърмачки

Емилия Славова

Но ако сте решили да кърмите и искате да преодолеете всички потенциални трудности по пътя си, има едно място във виртуалното пространство, където със сигурност ще ви помогнат да го направите: това е форумът за кърмене и захранване към интернет портала за родители www.bg-mamma.com.

Syndicate content