Раждането по света

Раждането по света - увод

В България все още се гледа като на екзотика на асистираното домашно раждане, раждането във вода, раждането в присъствието на партньора или пък с дула. Активното естествено раждане е сравнително ново понятие. Докато в повечето развити държави това са само част от опциите, между които жените могат да избират. В тази рубрика ви представяме разказите на майки, родили в най-различни краища на света. Сподетете вашите истории на info@estestveno.com!

Историята на едно маратонно раждане в Брюксел

Борислава Уудфорд

Преди девет месеца разбрах, че съм избрана да представям моя работодател на игрите в Бейжин. Само след месец обаче установих, че съм бременна. Беше ми писано да не гледам олимпийския маратон на живо, ами самата аз да го пробягам, и то само за 50 минути!

Моето раждане в Лондон

Теодора Минчева 

Всяка жена и майка заслужава да бъде ценена, уважавана и разбирана, както и да има право на избор. Затова избрах за себе си нещо различно, а именно да родя детето си извън България.

Моето "френско" раждане

Анна Бертолет

Смятам се за късметлийка, тъй като успях да дам живот на дъщеря си в държава, в която раждането и отглеждането на деца е основна ценност. Става въпрос за Франция.

"Маймунската” тема

Разказ за раждането в ЮАР, публикуван в bg-mamma.com

Тази тема предизвика много въздишки за това кога и у нас ще е възможно да се ражда максимално естествено и природно. Надяваме се скоро наистина това да стане реалност.

Syndicate content