Инициативи

Кампания в подкрепа на активното раждане

Кампания в подкрепа на активното раждане

Убедени сме, че всяка жена, която е добре информирана и запозната с многобройните ползи на активното естествено раждане и с перфектните механизми на нейното собствено тяло би предпочела именно този начин на раждане. За да постигне това обаче не е достатъчна само вярата в силата на природата, необходима е подкрепата на цялото общество. Необходими са добре подготвени лекари и акушерки, а също и законова, институционална и материална база, които да насърчават активното раждане и зачитат правото на свободен избор относно всичко, свързано с бременността и раждането. Ето защо решихме да започнем кампания в подкрепа на активното раждане. Първата ни стъпка е петицията до Министерството на здравеопазването.

Можете да подкрепите тази кампания като подпишете Петицията. Изпращайте вашите въпроси и коментари на info@estestveno.com. Изпратете тази информацията на всички ваши познати, които могат да имат отношение, и ги помолете те от своя страна да направят същото. Ако вас лично темата не ви засяга, тя със сигурност е много важна за ваши близки и приятели.

Кампания "Подкрепа за всяка раждаща жена"

 

На 1 декември Асоциация на българските дули започна нова благотворителна кампания - „Подкрепа за всяка раждаща жена“. Кампанията цели да предложи адекватна и навременна помощ на бременните жени, които живеят в лагерите за бежанци в района на София.

Позиция на сдружение „Естествено” относно нарастващата тенденция на домашните неасистирани раждания у нас

 

В последните няколко дни сме свидетели на поредния опит да се манипулира общественото мнение и да се подклаждат враждебни настроения към хора, които по разбираеми причини са загубили доверие в системата на майчиното и детското здравеопазване в България и търсят начини да осигурят на децата си възможно най-добрия старт в живота.

Работни групи за подпомагане дейностите на сдружението

Търсят се доброволци за Работни групи на сдружение "Естествено" - 2011г.

При проведената на 06.02 среща на тема "Стратегическо планиране 2011" бяха идентифицирани някои проблеми и нужди.

При направен обстоен SWAT анализ се установи единодушно, че трябва да се създадат следните 5 работни групи за справянето със задачите на сдружението:

Отворено писмо до МЗ

 

В това отворено писмо излагаме своите предложения, касаещи документа "Информирано съгласие" и подобряване на комуникацията между лекари и пациенти. Ще подписваме писмото на акциите на 25ти ноември в София и Варна, след което лично ще го занесем в Министерството и ще настояваме за дискусия върху предложенията, изложени в него.

Ела на акцията пред Майчин дом-София или пред специализираната АГ болница във Варна на 25ти ноември от 10.30 часа и изрази своята подкрепа за каузата на активното раждане и спазване правата на жените.
 

Syndicate content