Курсове

Курсове - увод

Сдружение "Естествено" предлага курсове за подготовка за активно естествено раждане и за отглеждането на бебето в хармония с природата. Заниманията са разработени и се водят от майки, които имат професионални познания и ценен личен опит с раждането и отглеждането на децата си. Ще имате възможност да разберете мнението на световни специалисти по темите, да се запознаете с политики и практики в българските родилни домове, да получите практически съвети как да подготвите тялото и ума си за раждането и съжителството с вашето бебе, да задавате въпроси и да споделите вашия опит по време на заниманията.

Интензивен тридневен курс за подготовка за раждането всеки месец - декрмври

 
На 18, 19 и 20 декември 2017 сдружение "Естествено" и акушерски кабинет „Зебра“ Ви канят на практически  курс за подготовка за раждането и първите дни след него. Курсът дава отлична подготовка и задълбочени познания за активното естествено раждане. Ще придобиете представа как активното раждане се вписва в състоянието на родилната помощ у нас, за да приложим всичко научено.
 
 
След тридневния курс ще имате познания за:

- хранене и движение преди раждането;
- начини за постигане на оптимална позиция на бебето;
- признаците за започващо раждане;
- кога да тръгнете към болницата;
- как изглежда едно активно физиологично раждане;
- какви са най-честите процедури в болниците у нас;
- методи за обезболяване;
- участие на партньора в започващото раждане;
- какво се прави с новородено бебе;
- начало на кърменето;
- как преминават първите дни с бебе у дома.

Курсът се състои от два модула. Първият модул "Раждането във Вашите ръце" (2 дни) е подходящ за двойки и бременни жени, които искат да научат повече за активното раждане, независимо дали раждат за първи път или не. Вторият модул "Бебето е с нас" (1 ден) запознава с предизвикателствата на първите дни с бебето и с основите на кърменето.
Според нуждите си, можете да се запишете:
- на целия курс, включващ модул 1 и модул 2 - ден I, ден II и ден III
- на модул 1: "Раждането във вашите ръце" - ден I и ден II
- на модул 2: "Бебето е с нас" - ден III

Участието на партньора е препоръчително и е включено в цената на курса.
 
Kога: 18, 19 и 20 декември от 18:00 до 21:00 часа.
 
Kъде: Мястото на провеждане ще бъде уточнено по-късно в зависимост от броя на участниците. Телефони за връзка: 0885121345 (Елена) и 0889912322 (Илона).
 
Цена:
- за целия курс (модул 1 и модул 2): 150 лева.
- за модул 1 "Раждането във вашите ръце" (2 дни): 120лв
- за модул 2 "Бебето е с нас" (1 ден): 60лв.
Клиентите на акушерски кабинет „Зебра“ ползват намаление. Можете да платите по банков път или на място.

 
Записването е задължително на kursove@estestveno.com.
 
Програма

Модул 1 "Раждането във вашите ръце"
I ден - 18 декември (понеделник): „Физиология на раждането“

•    Хранене и движение през последния триместър

•    Периоди  и фази на раждането  

•    Ролята на бащата и дулата.

II ден - 19 декември (вторник): „Медицински интервенции и естествените им алтернативи“

•    Показания, рискове и алтернативи на най-честите медицински  интервенции. Цезарово сечение.

•    Използавани медикаменти

•    Немедикаментозни начини за обезболяване

•    План за раждане

•    Активното раждане в българските болници
Модул 2: "Бебето е с нас"

III ден - 20 декември (сряда)
 
•    Важността на първия контакт

•    Начало на кърменето.

•    Първите грижи за бебето у дома – спане, къпане, обличане, козметика.

Водещи:

Елена Кръстева (сдружение "Естествено") е психолог, дула, доброволен консултант по кърмене, инструктор за подготовка за раждане. Майка на две момчета, личен опит с активно раждане, кърмене и привързано родителство.

Йоана Станчева е акушерка на свободна практика в „Зебра“, инструктор за подготовка за раждане и преводач. Майка на три момченца.
 
Илона Нешкова е акушерка на свободна практика в „Зебра“и доброволен консултант по кърмене. Майка на две момчета.

Интензивен курс за родители "За мама и тати" през октомври

 

На 24 и 25 октомври ви предлагаме интензивния курс за бъдещи родители “За мама и тати”. Той ще ви подготви за началото на съжителството с малкото човече, ще ви помогне да повярвате в себе си и интуицията си и ще направи родителството приятно и предизвикателно преживяване.

 

Интензивен курс за бременни "Всичко най-важно за раждането"

 

Курсът за активно раждане в още един формат. На 9 и 10 юни 2015 ще се проведе двудневен интензивен курс за подготовка за естествено раждане "Всичко най-важно за раждането". Бърз, разчупен начин да разберем какво означава активното раждане на теория и практика, и как да го постигнем в нашите условия.

 

Курс за родители "Родителство в хармония с природата"

 

Има само едно нещо, от което бебето наистина се нуждае – от нас, родителите. От нашата топлина, внимание, любов. Курсът, който започва на 14 април, ще ви подготви за съжителството с малкото човече, ще ви помогне да повярвате в себе си и интуицията си и ще ви предпази от някои грешки, които често се допускат.

Курс за бременни "Всичко за активното раждане"

 

 

Бременността и раждането са неповторими изживявания за всяка жена. Те могат да й дадат невероятна сила, увереност и вдъхновение заради това, че е способна да създаде нов живот. Курсът започва на 20 април 2013 и продължава 5 съботи. Ще ви помогне да познавате и разбирате по-добре физическата, психическата и емоционалната същност на раждането.

 

 

Курс за бременни "Всичко за активното раждане"

 

Бременността и раждането са неповторими изживявания за всяка жена. Те могат да й дадат невероятна сила, увереност и вдъхновение заради това, че е способна да създаде нов живот. Курсът започва на 18 юни 2012 и продължава 6 седмици. Ще ви помогне да познавате и разбирате по-добре физическата, психическата и емоционалната същност на раждането.

Курс за родители "Родителство в хармония с природата"

 

На 19 юни 2012 започва курсът за отглеждането на бебето “Родителство в хармония с природата”. Той ще ви подготви за съжителството с малкото човече, ще ви помогне да повярвате в себе си и интуицията си и ще ви предпази от някои грешки, които често се допускат.

 

Арт ателие „Мама и дете” - за бременни и майки с деца от 0-2г.


На 12 май от 10ч. ви каним на поредната от поредицата срещи в арт ателието, които имат за цел чрез различните изкуства и лични преживявания да въздействат стимулиращо и позитивно върху взаимоотношенията между майката и детето. На срещите ще дискутираме по определени теми; ще използваме средствата на изкуството, за да изразим своите преживявания по темата.Темата този път е: "Творчески подходи за справяне с "проблемното" поведение на децата".

Курс за бременни "Всичко за активното раждане"

 
Бременността и раждането са неповторими изживявания за всяка жена. Те могат да й дадат невероятна сила, увереност и вдъхновение заради това, че е способна да създаде нов живот. Курсът започва на 26 март 2012 и продължава 6 седмици. Ще ви помогне да познавате и разбирате по-добре физическата, психическата и емоционалната същност на раждането.

Syndicate content