Зелено семейство

Зелено семейство - увод

Екологията е наука за дома. Земята – това е нашият дом. От нашите действия зависи как ще го подредим. Колкото по-хармонично живеем с природата, толкова по-добре ще се чувстваме. Важно е да осъзнаем, че ние хората не стоим над природата, а сме част от нея. Грижата за нас е грижа за природата. Наша отговорност са малките ежедневни действия, които ще съхранят дома ни.

Деца и природа

Мария Велкова

Живеем в нарастващо неравновесие между хората и природата, в нарастващо разделение между развитите и развиващите се страни, в свят пълен с агресия и недоволство. Твърде много хора на Земята консумират твърде много невъзобновяеми ресурси. Човек променя околната среда от милиони години, но в последните стотина години тази промяна е драстична.  

Часът на Земята 2010

Мария Хлебарова

През 2010 година Часът на Земята ще бъде отбелязан на 27 март. Миналата година в кампанията се включиха 88 държави и над 4000 града. Милиони хора угасиха осветлението си точно в 20:30 часа.

Да направим хранилка за птици

Мария Хлебарова

Зимата е най-подходящия сезон, за да направим хранилка. Птиците се нуждаят от храна особено през студовете, защото тя им помага да запазят телесната си температура. Децата ще останат очаровани, особено щом долетят и първите птички.

10 стъпки към "зеленото" родителство

Олга Дукат

Как да станем по-отговорни към околната среда и да научим децата си на това? Това са 10 неща, за които си струва да се замисли всеки родител.

Зелена Коледа

Мария Хлебарова

Коледа и Нова година са празниците, за които се купуват  най-много подаръци. В истерията покрай пазаруването забравяме за истинските неща. Предметите няма да ни направят по-щастливи. Няма да ни помогнат да прекараме празниците по-весело и тържествено. 

Малки правила за големи дела

Мария Хлебарова

Малките простички правила, които спазвам, за да дам своя принос в спасяването на Земята, са много ефективни за мен и цялото ми семейство. Освен, че не се обременявам с допълнителна работа, те ми спестяват средства, предпазват ме от натрупване на излишни предмети вкъщи и ми носят добро настроение.

Колко е лесно да събираме боклука си разделно

Мария Хлебарова

На много места виждаме цветни контейнери, където трябва да изхвърляме боклука си разделно. Дали от липса на достатъчно информация, дали от скептицизъм, дали и от двете, но е факт, че хората, които използват тази система за събиране на отпадъци, са все още малко.

Зелено семейство

Мария Велкова

Тази статия цели да увеличи познанията ви за околната среда, да ви увери, че екологичното поведение е абсолютно необходимо и да ви даде идеи за не толкова трудни стъпки, които могат да променят неекологичния път, по който мнозинството върви.

Syndicate content