Срещи, дискусии и семинари за родители

Групи за подкрепа

Срещите за подкрепа на родители се провеждат веднъж или няколко пъти в месеца, като датата се уточнява и се публикува на сайта около две седмици предварително. Темите на тези срещи са разделени в две основни направления:

  • Отглеждане на бебето
  • Възпитание и образование на детето

Участието в срещите се заявява предварително на info@estestveno.com. За удобството на всички ви молим да идвате навреме и само ако сте се записали и сте получили потвърждение от нас. Ако проявявате интерес към някоя от предишните теми, ни пишете за да планираме следващи срещи.

Цената за участие варира от 10 до 30лв. в зависимост от това дали срещата е дискусионна и дали е поканен външен лектор - специалист в дадената област. 

Семинар "Червената шапчица - приказка за мама и баба"

 

На 7 декември от 11ч. сдружение "Естествено" и екип "Семейна екология" към Психотерапевтичен институт по социална екология на личността (ПИСЕЛ) ви канят на семинар за майки и баби на тема "Червената шапчица - приказка за мама и баба".

Семинар “Принцеси и жабоци – кой кой е в двойката. Или изкуството да живеем като двойка”

 

Приказките разказват и пресъздават драмата на човешките отношения от зората на нашето съществуване. Много често ни помагат да видим в какви роли влизаме и какви взаимоотношения изграждаме с близките си.  На 17 март 2016 ви каним на едно пътешествие, в което да изследваме темата за зависимостта в партньорските отношения и изкуството да живеем като двойка през призмата на познатата история за „Жабокът крал”.

Лекция посветена на кърменето на 17 септември

 
На 17 септември от 18.30ч. ви каним на лекцията: "Начало на кърменето и първи дни с бебето".

 

Лекция "Да растем здрави" - 29 август

 

На 29 август 2015 г., събота, от 14ч. ще се проведе лекция на тема "Да растем здрави" с д-р Бояна Петкова.

Среща-дискусия "Раждане и права"

 

 На 29 август (събота) от 11:00 ч. ще се проведе лекция-дискусия на тема "Раждане и права" с водеща адв. Даниела Фъртунова.

 

Лекция на тема "Ваксините" с д-р Бояна Петкова - 6 юни

 
На 6 юни, събота,
от 10:30ч ви каним на
лекция "Ваксините".


Семинар "Взаимоотношенията в двойката: умението да бъдем партньори" на 23 май

 

На 20 февруари от 10ч. ви каним на семинар-дискусия "Взаимоотношенията в двойката: умението да бъдем партньори", която ще засегне темата за любовните взаимоотношения и свързаните с нея понятия като любов, обич, близост, дистанция, разбирателство, благополучие. 

Семинар за родители "Появата на второ дете. Ревността между децата в семейството"

 

Много от майките, минали през нашите курсове вече имат воторо или трето детенце. Поради необходимостта от разбиране на семейната динамика, когато децата са повече от едно, ни хрумна да организираме и да ви поканим на семинар-дискусия за родители на тема: „Поява на второ дете. Ревността между децата в семейството” на 16 април от 16ч.

Детската рисунка – свят на неограничени възможности (арт терапия за родители)

 

От 1-ви април екип „Семейна екология” и Българска асоциация по арт-терапия стартира СТУДИО АРТ Ателие за Релакс и Творчество. Срещите ще се провеждат всяка сряда от 14 до 16ч.

Syndicate content